Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Miami csirkeszárnyak

Miami csirkeszárnyak


miami csirkeszárnyak bbq grill recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Egyedi és ízletes grillezett csirkeszárny receptet mutatunk. Néhány óra pácolás közben szívják magukba a zamatos ízeket ezek a husik, majd a rácson ropogósra sülnek, végül szószba forgatjuk.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő50 percÖsszesen1 óra 10 perc
Hozzávalók - páchoz
 3 darab lime leve
 2 teáskanál lime reszelt héja
 2 gerezd fokhagyma
 120 ml szójaszósz
 120 ml növényi olaj
 60 ml csípős bbq szósz
 2 teáskanál őrölt fekete bors
Hozzávalók - szószhoz
 1,50 kg tisztított csirkeszárny
 110 g vaj
 120 ml csípős bbq szósz
 apróra vágott metélőhagyma vagy mogyoróhagyma, díszítéshez
Elkészítés
1

A pác hozzávalóit egy nagy tálba rakjuk és simára keverjük. Hozzáadjuk a csirkeszárnyakat és összeforgatjuk.
Lefedve, legalább 4 órán keresztül pácoljuk a hűtőben, de még jobb, ha egy teljes éjszakát tölt a pácban. Időnként forgassuk át.

2

Állítsuk be a kerti grillsütő hőmérsékletét 190°C-ra.

3

Csepegtessük le a szárnyakat és rendezzük el szellősen a grillsütő rácsán.

4

Grillezzük, amíg szép barna nem lesz és átsül. Ez a szárnyak nagyságától függően 40-60 perc körül lehet, félidőben fordítsuk meg.

5

Az elkészültség ellenőrzéséhez a szárny vastagabb részén vágjuk meg. Ha még belül rózsaszín, süssük tovább.
Digitális hőmérővel is ellenőrizhetjük a húst. A kész csirkeszárny a belső hőmérséklete érje el a 74°C-ot.

6

Miközben a csirkeszárnyak a pellet grillsütőben készülnek, addig egy kis serpenyőben, közepes lángon olvasszuk fel a vajat. Forgassuk összes a csípős barbecue szósszal és tartsuk melegen, hogy folyós legyen.

7

Amikor elkészültek, tegyük át a csirkeszárnyakat egy nagyobb sekély tálba, tepsibe. Öntsük rá a vajas-csípős keverék nagy részét és keverjük össze.
Öntsük rá a maradék vajas keveréket, és szórjuk meg az apróra vágott hagymákkal. Lime szeletekkel tálaljuk, ezzel öntözhetjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Szárított marha vietnami módraA szárított marhahús az egészséges és fehérjedús snack lehetőségek közé tartozik. Egy kis adag szárított marhahús a nap során energiát adhat, miközben segít fenntartani a teltségérzetet és az izomtömeget. Készítsd el fa pellet grillsütőn.
Karácsonyi mézes egész sonkaKarácsonykor is nyugodtan használhatjuk a grillsütőnket, sőt illik is használni. Az ünnepi asztalra tehetjük például ezt a fantasztikus mézes (málnás) sonkát. A család biztosan oda lesz majd érte.
Grill pizzaEgyszerű és közkedvelt recept az USA-ból, amit bármikor pillanatok alatt elkészíthetünk és ízesíthetünk kedvünk szerint. Mi most épp baconnel szórtuk meg és a grillrácsaira tettük.
Hagymás aprópecsenye – Szoky konyhájaGrill recept videó: Fogadjátok nagy szeretettel ezt a fantasztikusan finom, nyálcsorgató, továbbá laktató pecsenye-finomságot, amelyet a család és a barátok is imádni fognak. Ráadásul anélkül is elkészül, hogy az egész napot a konyhában töltenénk.

Hozzávalók

Hozzávalók - páchoz
 3 darab lime leve
 2 teáskanál lime reszelt héja
 2 gerezd fokhagyma
 120 ml szójaszósz
 120 ml növényi olaj
 60 ml csípős bbq szósz
 2 teáskanál őrölt fekete bors
Hozzávalók - szószhoz
 1,50 kg tisztított csirkeszárny
 110 g vaj
 120 ml csípős bbq szósz
 apróra vágott metélőhagyma vagy mogyoróhagyma, díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés
1

A pác hozzávalóit egy nagy tálba rakjuk és simára keverjük. Hozzáadjuk a csirkeszárnyakat és összeforgatjuk.
Lefedve, legalább 4 órán keresztül pácoljuk a hűtőben, de még jobb, ha egy teljes éjszakát tölt a pácban. Időnként forgassuk át.

2

Állítsuk be a kerti grillsütő hőmérsékletét 190°C-ra.

3

Csepegtessük le a szárnyakat és rendezzük el szellősen a grillsütő rácsán.

4

Grillezzük, amíg szép barna nem lesz és átsül. Ez a szárnyak nagyságától függően 40-60 perc körül lehet, félidőben fordítsuk meg.

5

Az elkészültség ellenőrzéséhez a szárny vastagabb részén vágjuk meg. Ha még belül rózsaszín, süssük tovább.
Digitális hőmérővel is ellenőrizhetjük a húst. A kész csirkeszárny a belső hőmérséklete érje el a 74°C-ot.

6

Miközben a csirkeszárnyak a pellet grillsütőben készülnek, addig egy kis serpenyőben, közepes lángon olvasszuk fel a vajat. Forgassuk összes a csípős barbecue szósszal és tartsuk melegen, hogy folyós legyen.

7

Amikor elkészültek, tegyük át a csirkeszárnyakat egy nagyobb sekély tálba, tepsibe. Öntsük rá a vajas-csípős keverék nagy részét és keverjük össze.
Öntsük rá a maradék vajas keveréket, és szórjuk meg az apróra vágott hagymákkal. Lime szeletekkel tálaljuk, ezzel öntözhetjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Miami csirkeszárnyak
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66