Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Nashville szendvics főtt, grillezett kukoricával

Nashville szendvics főtt, grillezett kukoricával


nashville szendvics grillrecept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Mi jellemzi a Nashville szendvicset? Ropogós, bundás hús rengeteg fűszerrel és chilivel. Az alap csirkés változatot most rib eye steakkel készítettük el.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő40 percÖsszesen1 óra
Hozzávalók
 1 szelet rib-eye steak
 2 cső kukorica
 1 teáskanál olívaolaj
 1 teáskanál barnacukor
 kovászos cipó
 madársaláta
Fűszerezés/szósz
 1 evőkanál füstölt paprika
 1 evőkanál Cayenne-bors
 1 teáskanál őrölt chili
 1 evőkanál fokhagymapor
 őrölt chipotle paprika ízlés szerint
 1 evőkanál barnacukor
 só ízlés szerint
Panírozás
 kukorica liszt
 fehér liszt
 Cayenne-bors
 őrölt chipotle
 tojás
Elkészítés
1

Készítsük el a Nashville szendvics szósz alapját: a füstölt paprikát, a Cayenne-borsot, az őrölt chilit, a chipotle paprikát, a fokhagymaport, a barnacukrot és a sót alaposan keverjük össze, majd tegyük félre.

2

A köret elkészítése: a kukorica csöveket vágjuk ketté, majd tegyük forrásban lévő vízbe. Adjunk hozzá egy kis olívaolajat és cukrot, majd lefedve főzzük 10 percig keresztül.

3

A megfőtt kukoricát kenjük át vajjal, majd helyezzük a pellet grillsütőre 160-180 °C-on 5-10 percre, amíg egy kicsit megpirul.

4

Panírozás előtt melegítsük fel az olajat, majd egy tálban keverjünk össze kukorica és normál lisztet egyenlő arányban, amit Cayanne-borssal és chipotle paprikával bolondítsunk meg. Panírozzuk be a steak szeletet és helyezzük a forró olajba, majd süssük kb. 15 percig.

5

Egy serpenyőben olvasszunk vajat, majd a szósz alapját képző fűszerkeveréket forraljuk fel benne pár perc alatt.

6

A kovászos cipót vágjuk félbe, kenjük át vajjal és a grill rácsain pirítsuk meg.

7

Miután megpirult, állítsuk össze a szendvicset. Alulra helyezzünk bőven madársalátát, majd érkezhet rá a steak, amit locsoljunk le a szósszal. Vágjuk ketté és élvezzük ezt a különleges szendvicset.

Jó étvágyat!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillen sült őszi zöldségkeverékSült zöldségreceptünk segítségével pillanatok alatt kivághatjuk magunkat egy váratlan vendég érkezésekor, ha gyorsan szeretnénk készíteni valami finomat. Ez az egyszerű és egészséges recept kelbimbót, újburgonyát, pézsmatököt és csiperke gombát tartalmaz.
Injektált grillcsirke – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky fogott két egész csirkét és szuper vajas-fűszeres páclével injektálta, majd megsütötte. A végeredmény két szaftos grillcsirke, mellé fűszeres-vajas grillkrumplival.
Rózsa Sándor kedvence – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky magyaros szűzérméket ajánl betyár finom ragúval. Sertés szűznél figyelni kell a sütésre (rövid ideig tartó első hőkezelés) ilyenkor még a hús belseje nyers, de az utolsó szakaszban visszatéve a sütőbe a legjobb állah érhető el. Ha jól dolgoztok az érme belseje kellemesen szaftos, de már átsült lesz. Többféle hússal is lehet készíteni az ételt akár csirkemellből, sertés karajból ezekben az esetekben ismételten rövid idő legyen a hőkezelés.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 szelet rib-eye steak
 2 cső kukorica
 1 teáskanál olívaolaj
 1 teáskanál barnacukor
 kovászos cipó
 madársaláta
Fűszerezés/szósz
 1 evőkanál füstölt paprika
 1 evőkanál Cayenne-bors
 1 teáskanál őrölt chili
 1 evőkanál fokhagymapor
 őrölt chipotle paprika ízlés szerint
 1 evőkanál barnacukor
 só ízlés szerint
Panírozás
 kukorica liszt
 fehér liszt
 Cayenne-bors
 őrölt chipotle
 tojás

Elkészítés

Elkészítés
1

Készítsük el a Nashville szendvics szósz alapját: a füstölt paprikát, a Cayenne-borsot, az őrölt chilit, a chipotle paprikát, a fokhagymaport, a barnacukrot és a sót alaposan keverjük össze, majd tegyük félre.

2

A köret elkészítése: a kukorica csöveket vágjuk ketté, majd tegyük forrásban lévő vízbe. Adjunk hozzá egy kis olívaolajat és cukrot, majd lefedve főzzük 10 percig keresztül.

3

A megfőtt kukoricát kenjük át vajjal, majd helyezzük a pellet grillsütőre 160-180 °C-on 5-10 percre, amíg egy kicsit megpirul.

4

Panírozás előtt melegítsük fel az olajat, majd egy tálban keverjünk össze kukorica és normál lisztet egyenlő arányban, amit Cayanne-borssal és chipotle paprikával bolondítsunk meg. Panírozzuk be a steak szeletet és helyezzük a forró olajba, majd süssük kb. 15 percig.

5

Egy serpenyőben olvasszunk vajat, majd a szósz alapját képző fűszerkeveréket forraljuk fel benne pár perc alatt.

6

A kovászos cipót vágjuk félbe, kenjük át vajjal és a grill rácsain pirítsuk meg.

7

Miután megpirult, állítsuk össze a szendvicset. Alulra helyezzünk bőven madársalátát, majd érkezhet rá a steak, amit locsoljunk le a szósszal. Vágjuk ketté és élvezzük ezt a különleges szendvicset.

Jó étvágyat!
Nashville szendvics főtt, grillezett kukoricával
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66