Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Pácolt marhaoldalas

Pácolt marhaoldalas


pácolt marhaoldalas recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A pácolás kulcsa az erőteljes ízű ételekhez, és ez egy tökéletes recept ha valami szaftosra vágyunk. Hagyjuk, hogy a szósz összekovácsolja az ízeket egy éjszakán át és felejtsük el a villát, ehhez a puha húshoz nem lesz rá szükségünk.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő5 óraÖsszesen5 óra 20 perc
Hozzávalók
 marhaoldalas
 350 ml sör vagy marhaalaplé
 Traeger 'Que BBQ szószEcetes, csípős szósz
Elkészítés
1

Ha a hentes még nem tette meg, távolítsuk el a vékony hártyát a bordák csontos oldaláról úgy, hogy egy vajazókés hegyét a membrán alatt egy középső csont fölé helyezünk. Használjunk papírtörlőt, hogy erősen megfoghassuk, majd tépjük le a hártyát.

2

Helyezzük a bordákat egy serpenyőbe, amely elég nagy ahhoz, hogy az összes hús elférjen benne. Használhatunk nagy, visszazárható műanyag zacskót is.

3

A pác elkészítése: a bort, az olívaolajat, a Worcestershire szószt, a mustárt, a sót és a borsot egy tálban összekeverjük, majd habverővel alaposan összedolgozzuk. Ezután belekeverjük a fokhagymát, a hagymát és a babérlevelet is. Végül öntsük a pácot a húsra és alaposan forgassuk össze őket.

4

Fedjük le és tegyük hűtőbe több órára vagy akár egy éjszakára. Forgassuk át többször a húsokat, hogy egyenletesen pácolódjanak.

5

Távolítsuk el a bordákat a pácból és töröljük le róla a szilárd anyagokat. Ízesítsük mindkét oldalát Milestone Black vagy SPG+ fűszerkeverékkel.

6

Állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 120℃-ra és melegítsük elő fedővel lezárva 15 percig.

7

Rendezzük el a bordákat a grillrácson, csontos felükkel lefelé és süssük 5 órán keresztül, vagy amíg megpuhulnak és a belső hőmérséklet el nem éri a 95℃-ot. Ha kész, azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillcsirke otthon, könnyedénAz egyszerű pácolt, bedörzsölt és megvajazott sült csirkénkkel bármikor könnyedén szaftos és ízletes lakomát varázsolhatunk családunk, barátaink, vendégeink számára.
Grillezett édesburgonyaEz a mályvacukros, grillezett édes burgonya recept nagyon különleges. A fűszerkeverék és a füst miatt keverednek az édes-sós ízek minden egyes harapással. A gyerekek imádni fogják ezt a különlegességet.
Dupla sajtburgerEz a sajtburger recept csak egy kicsit különbözik a megszokottól, mégpedig a vékonyabb húspogácsában. A laposabb húskorongok alkalmassá teszik a szendvicset, hogy még több finomsággal tömjük meg. Így kerül bele vajon karamellizált hagyma és dupla sült bacon is.
Barackos lepény (klasszikus egyensúlytészta recept)Nagyon köszönjük ezt a klasszikus egyensúly tésztát, amelyet Csókáné Enyedi Judit osztott meg velünk a BBQ és grill közösség facebook csoportunkban. A tésztát Judit almával, szilvával, meggyel vagy cseresznyével is javasolja elkészíteni, hiszen nagyon finom ezekkel a gyümölcsökkel is. A tetejét megszórhatjuk vaníliás porcukorral vagy fahéjas porcukorral, ízlésünk szerint.

Hozzávalók

Hozzávalók
 marhaoldalas
 350 ml sör vagy marhaalaplé
 Traeger 'Que BBQ szószEcetes, csípős szósz

Elkészítés

Elkészítés
1

Ha a hentes még nem tette meg, távolítsuk el a vékony hártyát a bordák csontos oldaláról úgy, hogy egy vajazókés hegyét a membrán alatt egy középső csont fölé helyezünk. Használjunk papírtörlőt, hogy erősen megfoghassuk, majd tépjük le a hártyát.

2

Helyezzük a bordákat egy serpenyőbe, amely elég nagy ahhoz, hogy az összes hús elférjen benne. Használhatunk nagy, visszazárható műanyag zacskót is.

3

A pác elkészítése: a bort, az olívaolajat, a Worcestershire szószt, a mustárt, a sót és a borsot egy tálban összekeverjük, majd habverővel alaposan összedolgozzuk. Ezután belekeverjük a fokhagymát, a hagymát és a babérlevelet is. Végül öntsük a pácot a húsra és alaposan forgassuk össze őket.

4

Fedjük le és tegyük hűtőbe több órára vagy akár egy éjszakára. Forgassuk át többször a húsokat, hogy egyenletesen pácolódjanak.

5

Távolítsuk el a bordákat a pácból és töröljük le róla a szilárd anyagokat. Ízesítsük mindkét oldalát Milestone Black vagy SPG+ fűszerkeverékkel.

6

Állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 120℃-ra és melegítsük elő fedővel lezárva 15 percig.

7

Rendezzük el a bordákat a grillrácson, csontos felükkel lefelé és süssük 5 órán keresztül, vagy amíg megpuhulnak és a belső hőmérséklet el nem éri a 95℃-ot. Ha kész, azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Pácolt marhaoldalas
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66