Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Rozmaringos báránysült bbq

Rozmaringos báránysült bbq


BBQ bárány recept PelletBudapest
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A báránysült az egyik legcsodálatosabb étel, amely a BBQ művészet porcelán grillrácsain elkészülhet. Okosgrillel és ezzel a recepettel a siker garantált!

Adag6 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő9 óraÖsszesen9 óra 15 perc
Hozzávalók
 1,50 kg bárány hús
 2 db nagy vöröshagyma, 1 cm vastag szeletekre vágva
 1 teáskanál egész fekete bors
 1 teáskanál koriander mag
 2 evőkanál enyhe currypor
 1 teáskanál őrölt szerecsendió
 2 evőkanál tengeri só
 2 gerezd zúzott fokhagyma
 1 evőkanál apróra vágott friss rozmaringlevél
 1 evőkanál apróra vágott friss kakukkfű
Elkészítés
1

Indítsuk el a fa pellet Okosgrillt és állítsuk a hőmérsékletet 160°C-ra.

2

Keverjük össze a rendelkezésünkre álló fűszereket, fűszernövényeket, sót, borsot.

3

Helyezzük alufóliára (és ha lehet azt egy fém vagy vas tepsire) a húst és kenjük be egyenletesen a fűszerkeverékkel. A felszeletelt hagymát is oszlassuk el egyenletesen a húson.

4

Az alulfóliával borítsuk be a húst. Ha kevés lenne, a tetejéről indulva szintén takarjuk le és zárjuk össze a fóliákat, hogy teljesen becsomagolt legyen a bárány.

5

Ezután tegyük a kis csomagunkat a pellet Okosgrill-re és zárjuk azt le.

6

Egy teljes órán keresztül 160°C-on dolgozzunk vele, majd vegyük le a hőmérsékletet mindössze 80-90°C-ra. Ezen a hőmérsékleten 7 órán keresztül hagyjuk, hisz a varázslathoz idő kell, ez egy alapvető BBQ mondás.

7

Csomagoljuk ki a húst az utolsó órára és kenjünk át újra fűszerekkel. Ha tepsi volt a báránysült alatt, akkor az összegyűjt húslével is meglocsolhatjuk, átkenhetjük.

8

Amennyiben ropogósabb kérget szeretnék emeljük újra a hőmérsékletet az utolsó szakaszban (20perc) 160°C-ra. Alacsonyabb hőfok esetén érdemes tovább a rácson hagyni a húst.

9

Ha letelt az idő és késznek itéljük a báránysültet, akkor tegyük ki kicsit levegőzni. 20 perc múlva pedig nyugodtan fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett chilis-limeos kukoricaHa ezt készíted az összejövetelen, biztos lehetsz benne, hogy sokáig emlegetni fogják. A zsenge grillezett kukoricát ízletes chilis-limeos vajjal kenjük meg az új kedvenc nyári köretünkhöz.
Mustáros bbq szószA klasszikus ketchupos bbq szószok mellett létezik mustáros verzió is, bár sok helyen ez a recept kissé megosztónak számít. Elmondható, hogy ezt a szószt valaki vagy nagyon szereti vagy nagyon utálja, ezért ki kell próbálni!
Pulled pork töltött hot dogHa unod már a klasszikus grill ételeket, akkor ez nagyon fog tetszeni! Egy sajtos, szaftos nagyon extra receptet hoztunk amit bárki el tud készíteni.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1,50 kg bárány hús
 2 db nagy vöröshagyma, 1 cm vastag szeletekre vágva
 1 teáskanál egész fekete bors
 1 teáskanál koriander mag
 2 evőkanál enyhe currypor
 1 teáskanál őrölt szerecsendió
 2 evőkanál tengeri só
 2 gerezd zúzott fokhagyma
 1 evőkanál apróra vágott friss rozmaringlevél
 1 evőkanál apróra vágott friss kakukkfű

Elkészítés

Elkészítés
1

Indítsuk el a fa pellet Okosgrillt és állítsuk a hőmérsékletet 160°C-ra.

2

Keverjük össze a rendelkezésünkre álló fűszereket, fűszernövényeket, sót, borsot.

3

Helyezzük alufóliára (és ha lehet azt egy fém vagy vas tepsire) a húst és kenjük be egyenletesen a fűszerkeverékkel. A felszeletelt hagymát is oszlassuk el egyenletesen a húson.

4

Az alulfóliával borítsuk be a húst. Ha kevés lenne, a tetejéről indulva szintén takarjuk le és zárjuk össze a fóliákat, hogy teljesen becsomagolt legyen a bárány.

5

Ezután tegyük a kis csomagunkat a pellet Okosgrill-re és zárjuk azt le.

6

Egy teljes órán keresztül 160°C-on dolgozzunk vele, majd vegyük le a hőmérsékletet mindössze 80-90°C-ra. Ezen a hőmérsékleten 7 órán keresztül hagyjuk, hisz a varázslathoz idő kell, ez egy alapvető BBQ mondás.

7

Csomagoljuk ki a húst az utolsó órára és kenjünk át újra fűszerekkel. Ha tepsi volt a báránysült alatt, akkor az összegyűjt húslével is meglocsolhatjuk, átkenhetjük.

8

Amennyiben ropogósabb kérget szeretnék emeljük újra a hőmérsékletet az utolsó szakaszban (20perc) 160°C-ra. Alacsonyabb hőfok esetén érdemes tovább a rácson hagyni a húst.

9

Ha letelt az idő és késznek itéljük a báránysültet, akkor tegyük ki kicsit levegőzni. 20 perc múlva pedig nyugodtan fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Rozmaringos báránysült bbq
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66