Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Sajtos-fokhagymás kenyér grillen

Sajtos-fokhagymás kenyér grillen


sajtos fokhagymás kenyér recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Igazi menő party étel, délutáni beszélgetésekhez sörhöz vagy társasjátékhoz. Elkészítése nagyon egyszerű és gyors, cserébe mindenki imádni fogja.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő20 percÖsszesen35 perc
Hozzávalók
 1 darab kenyér vagy cipó
 2,50 evőkanál sózott vaj
 25 dkg sajt
 1 gerezd fokhagymareszelve, megpirítva
 1 teáskanál petrezselyemaprórítva
 1 teáskanál szárított chili
 1 csipet sót
Elkészítés
1

Melegítsük fel a grillsütőt 150 Celsius fokra.

2

Egy kisebb tálkába tegyük bele a vajat. Az olvadt vajhoz keverjük hozzá a reszelt fokhagymát, a chili (vagy bors) pelyheket, a sót és az apróra vágott petrezselymet.

3

Irdaljuk be a kenyeret. Ahogy a képen is látható nem kell teljesen átvágni, ellenben egy éles késre lesz szükség a kockás minta kialakításához.

Tipp: először csak vágjuk be a kenyeret, mintha szeletelnénk. Kenjük meg a fűszeres vajjal ezeket a szeleteket, majd csak ezután vágjuk át keresztbe is. Így könnyebb a folyamat.

4

A sajtot vékony szeletekre vágva tűzzük a kenyér szeletek közé szépen sorban, hogy mindenhova jusson.

5

Tegyük a cipót a grillre és fedjük le egy alufóliával. 10 perc után vegyük le a fóliát, hogy a teteje is megsüljön.

6

Miután levettük a grillsütőről az elkészült sajtos-fokhagymás kenyeret, szórjuk meg friss petrezselyem levéllel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Marhapörkölt dutch oven-ben készítve hagymás tarhonyávalAz öntöttvas dutch ovenben készített marhapörkölt egy ízletes, hagyományos étel, amely tökéletesen megőrzi a hús zamatos ízét és puhává varázsolja azt. A vasedényben történő főzés révén a pörkölt lassan és egyenletesen készül el, így garantálva az ízek tökéletes összeérését és a szaftos, omlós húst.
Teriyaki pulykaRecept videó: Egy kis japán szósz, egy egész pulyka és indul is a varázslat. Próbáld ki ezt a receptet, ha már unod a klasszikus szárnyas ízeket.
Mustáros bbq szószA klasszikus ketchupos bbq szószok mellett létezik mustáros verzió is, bár sok helyen ez a recept kissé megosztónak számít. Elmondható, hogy ezt a szószt valaki vagy nagyon szereti vagy nagyon utálja, ezért ki kell próbálni!

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 darab kenyér vagy cipó
 2,50 evőkanál sózott vaj
 25 dkg sajt
 1 gerezd fokhagymareszelve, megpirítva
 1 teáskanál petrezselyemaprórítva
 1 teáskanál szárított chili
 1 csipet sót

Elkészítés

Elkészítés
1

Melegítsük fel a grillsütőt 150 Celsius fokra.

2

Egy kisebb tálkába tegyük bele a vajat. Az olvadt vajhoz keverjük hozzá a reszelt fokhagymát, a chili (vagy bors) pelyheket, a sót és az apróra vágott petrezselymet.

3

Irdaljuk be a kenyeret. Ahogy a képen is látható nem kell teljesen átvágni, ellenben egy éles késre lesz szükség a kockás minta kialakításához.

Tipp: először csak vágjuk be a kenyeret, mintha szeletelnénk. Kenjük meg a fűszeres vajjal ezeket a szeleteket, majd csak ezután vágjuk át keresztbe is. Így könnyebb a folyamat.

4

A sajtot vékony szeletekre vágva tűzzük a kenyér szeletek közé szépen sorban, hogy mindenhova jusson.

5

Tegyük a cipót a grillre és fedjük le egy alufóliával. 10 perc után vegyük le a fóliát, hogy a teteje is megsüljön.

6

Miután levettük a grillsütőről az elkészült sajtos-fokhagymás kenyeret, szórjuk meg friss petrezselyem levéllel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Sajtos-fokhagymás kenyér grillen
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66