Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Sajtos-fokhagymás kenyér grillen

Sajtos-fokhagymás kenyér grillen


sajtos fokhagymás kenyér recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Igazi menő party étel, délutáni beszélgetésekhez sörhöz vagy társasjátékhoz. Elkészítése nagyon egyszerű és gyors, cserébe mindenki imádni fogja.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő20 percÖsszesen35 perc
Hozzávalók
 1 darab kenyér vagy cipó
 2,50 evőkanál sózott vaj
 25 dkg sajt
 1 gerezd fokhagymareszelve, megpirítva
 1 teáskanál petrezselyemaprórítva
 1 teáskanál szárított chili
 1 csipet sót
Elkészítés
1

Melegítsük fel a grillsütőt 150 Celsius fokra.

2

Egy kisebb tálkába tegyük bele a vajat. Az olvadt vajhoz keverjük hozzá a reszelt fokhagymát, a chili (vagy bors) pelyheket, a sót és az apróra vágott petrezselymet.

3

Irdaljuk be a kenyeret. Ahogy a képen is látható nem kell teljesen átvágni, ellenben egy éles késre lesz szükség a kockás minta kialakításához.

Tipp: először csak vágjuk be a kenyeret, mintha szeletelnénk. Kenjük meg a fűszeres vajjal ezeket a szeleteket, majd csak ezután vágjuk át keresztbe is. Így könnyebb a folyamat.

4

A sajtot vékony szeletekre vágva tűzzük a kenyér szeletek közé szépen sorban, hogy mindenhova jusson.

5

Tegyük a cipót a grillre és fedjük le egy alufóliával. 10 perc után vegyük le a fóliát, hogy a teteje is megsüljön.

6

Miután levettük a grillsütőről az elkészült sajtos-fokhagymás kenyeret, szórjuk meg friss petrezselyem levéllel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Velőscsont baconbe tekert kukoricávalEgyik kedvenc előételünket mutatjuk be, ami akár már egy teljes fogásként is helyt áll: velőscsont baconbe tekert kukoricával fa pellet grillen elkészítve.
Pulled pork szendvicsA Fald Fel csapata elkészítette életük legjobb pulled porkját! A húsok 11 órás kényeztetése elérte a célját és olyan gyönyörűen esett szét szálaira, amire nem számítottak! Grillsajttal és salival együtt közé csapták egy cibattának - Imádták!
Omlós marha oldalas, marhaszegy- Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky marhaborda, marhaszegy receptje: a hús lesütve és grillsütőben elkészítve, majd egy az elkészült omlós hús egy fantasztikus szafttal leöntve. Csorog a nyálad? Nekünk is 🙂

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 darab kenyér vagy cipó
 2,50 evőkanál sózott vaj
 25 dkg sajt
 1 gerezd fokhagymareszelve, megpirítva
 1 teáskanál petrezselyemaprórítva
 1 teáskanál szárított chili
 1 csipet sót

Elkészítés

Elkészítés
1

Melegítsük fel a grillsütőt 150 Celsius fokra.

2

Egy kisebb tálkába tegyük bele a vajat. Az olvadt vajhoz keverjük hozzá a reszelt fokhagymát, a chili (vagy bors) pelyheket, a sót és az apróra vágott petrezselymet.

3

Irdaljuk be a kenyeret. Ahogy a képen is látható nem kell teljesen átvágni, ellenben egy éles késre lesz szükség a kockás minta kialakításához.

Tipp: először csak vágjuk be a kenyeret, mintha szeletelnénk. Kenjük meg a fűszeres vajjal ezeket a szeleteket, majd csak ezután vágjuk át keresztbe is. Így könnyebb a folyamat.

4

A sajtot vékony szeletekre vágva tűzzük a kenyér szeletek közé szépen sorban, hogy mindenhova jusson.

5

Tegyük a cipót a grillre és fedjük le egy alufóliával. 10 perc után vegyük le a fóliát, hogy a teteje is megsüljön.

6

Miután levettük a grillsütőről az elkészült sajtos-fokhagymás kenyeret, szórjuk meg friss petrezselyem levéllel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Sajtos-fokhagymás kenyér grillen
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66