Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Sloppy Joe – amcsi ragus szendvics

Sloppy Joe – amcsi ragus szendvics


sloppy joe burger szendvics recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szaftos, maszatos, brutál finom: ez a Sloppy Joe. Egy amerikai grillszendvics, amiben a fűszeres marharagú annyira elvarázsol minket, hogy hopp máris leettük a kedvenc pólónkat! Csak óvatosan!

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 10 perc
Hozzávalók
 500 g darált marhahús
 1 evőkanál olaj
 1 darab közepesen sárgarépaapróra vágva
 1 darab közepes vöröshagymaapróra vágva
 1 darab kaliforniai paprikadurvára vágva
 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
 chili ízlés szerint
 csipet só és őrölt bors
 1 teáskanál Worcestershire szósz
 120 g BBQ szósz
 4 darab hamburger zsemle
1

Formázzunk a darált marhahúsból 1,5 cm vastag hamburgerpogácsákat. Helyezzük a pogácsákat közvetlenül 80°C-ra melegített fa pellet grillsütő rácsára és füstöljük 30 percen keresztül. Ez füstös ízt ad, de nem süti át a húst.

2

Vegyük le a burgerpogácsákat a grillről és tegyük félre. Emeljük a grill hőmérsékletét 240˚C-ra, és tegyünk egy öntöttvas serpenyőt a grillrácsra.

3

A grillen lévő serpenyőbe olajozzuk és tegyük bele a hagymát, a sárgarépát és a kaliforniai paprikát. Zárjuk le a fedőt és pároljuk amíg a hagyma áttetsző lesz, kb. 5-10 percen keresztül.

4

Adjuk hozzá a fokhagymát, a chilit, a sót és a borsot. Keverjük össze, zárjuk le a grillfedőt és főzzük 5 percig. Adjuk hozzá a barbecue szószt és a Worcestershire-t, majd hagyjuk besűrűsödni a Sloppy Joe ragut.

5

Adjuk hozzá a füstölt húst és fakanál segítségével daraboljuk és keverjük össze a ragu többi részével.
Zárjuk le a a grillsütő fedelét és főzzük körülbelül 15 percen keresztül. Kóstolással igazítsuk ízlésünk szerint a fűszerezést.

6

A zsemléket vágjuk ketté és a rácson 2-3 percig pirítsuk, majd kanalazzuk rá a Sloppy Joe ragut, zárjuk le a zsemle tetejével és már fogyaszthatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Klasszikus füstölt krumplisalátaCsempésszünk egy kis füstös ízt ebbe az egyszerű köretbe, és már meg is van mit vigyünk a következő kerti grillpartira. A burgonyát megfüstöljük, majd a pellet grillsütőn megsütjük, végül pedig krémes majonézes öntettel vonjuk be.
Teriyaki sertéskörömHa meghalljuk, hogy sertésköröm, akkor a többségnek a körömpörkölt vagy egy jó körmös pacal jut eszébe. Ha már köröm, akkor legyen Ő a mai receptünk főszereplője - viszont a magyar ízek helyett most ázsiai fűszerekkel megbolondítva! Hála a pellet grillsütő füstjének, tovább bolondíthatjuk ezt az egyébként is markáns alapanyagot.
Füstölt, paprikás grillcsirkeVan, aki forrón szereti! Ha unjuk az egyszerű grillcsirkét, próbáljuk ki ezt a fűszeres és füstös BBQ csirke receptet, hogy feldobjuk a napot!
Grillezett kukoricás salsaEzt a tartalmas és laktató salsa receptet könnyen alakíthatjuk az általunk kívánt csípősségre – az enyhe fűszerességtől az abszolút tüzességig. Kényeztessük ízlelőbimbóinkat a fatüzelésű kukorica édességével és az ezt kiegyensúlyozó fűszerekkel – a szánk hálás lesz érte.

Hozzávalók

Hozzávalók
 500 g darált marhahús
 1 evőkanál olaj
 1 darab közepesen sárgarépaapróra vágva
 1 darab közepes vöröshagymaapróra vágva
 1 darab kaliforniai paprikadurvára vágva
 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
 chili ízlés szerint
 csipet só és őrölt bors
 1 teáskanál Worcestershire szósz
 120 g BBQ szósz
 4 darab hamburger zsemle

Elkészítés

1

Formázzunk a darált marhahúsból 1,5 cm vastag hamburgerpogácsákat. Helyezzük a pogácsákat közvetlenül 80°C-ra melegített fa pellet grillsütő rácsára és füstöljük 30 percen keresztül. Ez füstös ízt ad, de nem süti át a húst.

2

Vegyük le a burgerpogácsákat a grillről és tegyük félre. Emeljük a grill hőmérsékletét 240˚C-ra, és tegyünk egy öntöttvas serpenyőt a grillrácsra.

3

A grillen lévő serpenyőbe olajozzuk és tegyük bele a hagymát, a sárgarépát és a kaliforniai paprikát. Zárjuk le a fedőt és pároljuk amíg a hagyma áttetsző lesz, kb. 5-10 percen keresztül.

4

Adjuk hozzá a fokhagymát, a chilit, a sót és a borsot. Keverjük össze, zárjuk le a grillfedőt és főzzük 5 percig. Adjuk hozzá a barbecue szószt és a Worcestershire-t, majd hagyjuk besűrűsödni a Sloppy Joe ragut.

5

Adjuk hozzá a füstölt húst és fakanál segítségével daraboljuk és keverjük össze a ragu többi részével.
Zárjuk le a a grillsütő fedelét és főzzük körülbelül 15 percen keresztül. Kóstolással igazítsuk ízlésünk szerint a fűszerezést.

6

A zsemléket vágjuk ketté és a rácson 2-3 percig pirítsuk, majd kanalazzuk rá a Sloppy Joe ragut, zárjuk le a zsemle tetejével és már fogyaszthatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Sloppy Joe – amcsi ragus szendvics
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66