Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Tepsis rakott oldalas, tarja, káposzta, kolbász – Szoky konyhája

Tepsis rakott oldalas, tarja, káposzta, kolbász – Szoky konyhája


szoky konyhája oldalas tarja káposzta recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Szoky extra tepsis vendégvárót készített, amibe a legjobb alapanyagok kerültek: oldalas, tarja, kolbász, káposzta és füst. Ezután a recept után garantáltan éhes leszel!

Adag6 főre
Előkészítési idő1 óraFőzési idő2 óra 20 percÖsszesen3 óra 20 perc
Hozzávalók - alaplé:
 1,40 kg füstölt oldalas
 600 g füstölt sertés köröm
 5 gerezd fokhagyma
 2 darab nagyobb vöröshagyma
 egész kömény
 6 darab babérlevél
 fekete egész bors
További hozzávalók:
 3 kg sertés oldalas
 1 kg sertés tarja
 250 g bacon
 250 g füstölt kolbász
 250 g füstölt csemege szalonna
 3 kg vecsési savanyú káposzta - apró
 350 g vöröshagyma
 70 g fokhagyma
 4 darab babérlevél
 tört fekete bors
 édes nemes pirospaprika
 kis csokor friss kapor
 füstölt alaplé és víz ha túl sós az alaplé
 20% tejföl- tálaláskor
Elkészítés
1

A füstölt alaplé elkészítése: 90-95 fokos vízbe tegyük bele a füstölt oldalast, körmöt, hagymát, fokhagymát, 6 db babérlevelet, fűszereket (kömény, evőkanál feketebors) kb. 1,5 órára. Ezután szűrjük át és később az átszűrt lével fogunk majd dolgozni. Miután kihűlt betehetjük a hűtőbe.

2

Készítsük elő a hozzávalókat: a kolbászokat karikázzuk fel, a füstölt szalonnát és a bacont vágjuk kockára, az oldalast és a tarját összevágva kisebb darabokra sóval és borssal fűszerezzük, a hagymát és a fokhagymát pedig apróra vágjuk fel.

3

Első hőkezelés: a kockázott füstölt szalonnát és a bőrét tegyük a tepsibe, hogy kiengedje a levét. 10-12 percig süssük így 150 fokon. Ezután jöhet hozzá a bacon, majd sülhet még 5-6 percig tovább, együtt.

4

A kellemes sült szalonnás ágyra érkezhet a hagyma és a fokhagyma, 3-4 percig süthetjük is tovább. A kezdő és nagyon stabil alapunk ezzel el is készül.

5

A tepsit vegyük ki a sütőből és lapátoljuk rá a káposztát, oszlassuk el benne és érkezhet is néhány karika kolbász erre a rétegre.

6

Következhet a nyers és fűszerezett oldalas. Ezt is szépen tegyük a káposztára és egyenletesen oszlassuk el a tepsiben, majd jöhet újra egy káposztás réteg, de csak lazán. Nem szükséges annyit rakni, mint az első rétegnél, maradjon még káposzta egy harmadik réteghez is.

7

Következhet a tarja réteg. Az oldalashoz képest szellősebben rakjuk fel, hisz még érkezni fog a füstült réteg is. Érkezhet újabb kolbász réteg, majd pedig a füstölt oldalasok jönnek, szépen szét kell rakosgatni.

8

A füstölt körmöt nem szükséges a tepsibe rakni, mivel ez az alaplé miatt volt fontos. Természetesen semmi akadálya, ha szeretnénk nyugodtan odatehetjük, csak ebben a receptben nem szerepel rajta.

9

A szépen felszerelt tepsire jön egy újabb réteg. A maradék káposztát eloszlatjuk, majd egy kis piros paprikával megszórjuk és lassan ráöntjük az alaplevelet.

10

190 fokon mehet is a pellet grillsütőbe ez a bőség tál, kb. 1,5-2 órára. Miután lejárt az idő még 10-15 percre felemelhetjük a hőt 210 fokra. Tálaláskor tejföllel és friss petrezselyemmel javasoljuk fogyasztani.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Házi paleo BBQ szószEz a csípős sertéshúsra specializált szósztípus elkerüli az olyan feldolgozott összetevőket, mint például a ketchup és a finomított cukor. Ráadásul a szószt még főzni sem kell, elég csak összekeverni.
Friss sült sonka mustármártássalSokan azt hiszik, hogy a „sonka” szó füstöltséget jelent, de valójában egy húsvágási típusról van szó. Idén próbáljuk ki, hogy egy friss, nyers, pácolatlan és füstöletlen sonkát készítünk a húsvéti ünnepre - vagy éppen egy különleges vasárnapi vacsorára. A sertés hátsó combjából származó húst nem mindig könnyű frissen megtalálni a boltokban, ezért előfordulhat, hogy meg kell kérnünk a hentesünket, hogy külön rendelje meg. De egy biztos ezek az ízek megérik majd a fáradságot. Ráadásul mivel a fa pellet grillsütőn készítjük el, ez a friss sonka kellemes füstös ízt kap majd. A bőr és a hús íze akkor lesz a legjobb, ha egy-két nappal a főzés előtt besózzuk, ezért érdemes egy kicsit előre tervezni.
Márton napi töltött liba grillenMárton napi hagyomány libás ételeket fogyasztani. Jöjjön most egy különleges, káposztás tésztával töltött egész liba receptje, amely mellett cékla is sült a pataki tálban és a grillsütőben.

Hozzávalók

Hozzávalók - alaplé:
 1,40 kg füstölt oldalas
 600 g füstölt sertés köröm
 5 gerezd fokhagyma
 2 darab nagyobb vöröshagyma
 egész kömény
 6 darab babérlevél
 fekete egész bors
További hozzávalók:
 3 kg sertés oldalas
 1 kg sertés tarja
 250 g bacon
 250 g füstölt kolbász
 250 g füstölt csemege szalonna
 3 kg vecsési savanyú káposzta - apró
 350 g vöröshagyma
 70 g fokhagyma
 4 darab babérlevél
 tört fekete bors
 édes nemes pirospaprika
 kis csokor friss kapor
 füstölt alaplé és víz ha túl sós az alaplé
 20% tejföl- tálaláskor

Elkészítés

Elkészítés
1

A füstölt alaplé elkészítése: 90-95 fokos vízbe tegyük bele a füstölt oldalast, körmöt, hagymát, fokhagymát, 6 db babérlevelet, fűszereket (kömény, evőkanál feketebors) kb. 1,5 órára. Ezután szűrjük át és később az átszűrt lével fogunk majd dolgozni. Miután kihűlt betehetjük a hűtőbe.

2

Készítsük elő a hozzávalókat: a kolbászokat karikázzuk fel, a füstölt szalonnát és a bacont vágjuk kockára, az oldalast és a tarját összevágva kisebb darabokra sóval és borssal fűszerezzük, a hagymát és a fokhagymát pedig apróra vágjuk fel.

3

Első hőkezelés: a kockázott füstölt szalonnát és a bőrét tegyük a tepsibe, hogy kiengedje a levét. 10-12 percig süssük így 150 fokon. Ezután jöhet hozzá a bacon, majd sülhet még 5-6 percig tovább, együtt.

4

A kellemes sült szalonnás ágyra érkezhet a hagyma és a fokhagyma, 3-4 percig süthetjük is tovább. A kezdő és nagyon stabil alapunk ezzel el is készül.

5

A tepsit vegyük ki a sütőből és lapátoljuk rá a káposztát, oszlassuk el benne és érkezhet is néhány karika kolbász erre a rétegre.

6

Következhet a nyers és fűszerezett oldalas. Ezt is szépen tegyük a káposztára és egyenletesen oszlassuk el a tepsiben, majd jöhet újra egy káposztás réteg, de csak lazán. Nem szükséges annyit rakni, mint az első rétegnél, maradjon még káposzta egy harmadik réteghez is.

7

Következhet a tarja réteg. Az oldalashoz képest szellősebben rakjuk fel, hisz még érkezni fog a füstült réteg is. Érkezhet újabb kolbász réteg, majd pedig a füstölt oldalasok jönnek, szépen szét kell rakosgatni.

8

A füstölt körmöt nem szükséges a tepsibe rakni, mivel ez az alaplé miatt volt fontos. Természetesen semmi akadálya, ha szeretnénk nyugodtan odatehetjük, csak ebben a receptben nem szerepel rajta.

9

A szépen felszerelt tepsire jön egy újabb réteg. A maradék káposztát eloszlatjuk, majd egy kis piros paprikával megszórjuk és lassan ráöntjük az alaplevelet.

10

190 fokon mehet is a pellet grillsütőbe ez a bőség tál, kb. 1,5-2 órára. Miután lejárt az idő még 10-15 percre felemelhetjük a hőt 210 fokra. Tálaláskor tejföllel és friss petrezselyemmel javasoljuk fogyasztani.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Tepsis rakott oldalas, tarja, káposzta, kolbász – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66