Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Töltött héjában sült burgonya sókéreggel

Töltött héjában sült burgonya sókéreggel


sókéreg sült burgonya recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Kívül sós és ropogós, belül meleg és krémes. Egyre népszerűbb street food ez a töltött burgonya. A különböző feltéteknek hála egyedi, laktató finomságokat alkothatunk.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 15 perc
Hozzávalók
 6 darab nagy méretű burgonyaalaposan megmosva és megszárítva
 3 evőkanál olaj
 1 evőkanál
Feltétek
 vaj, tejföl, metélőhagyma, apróra vágott bacon
Elkészítés
1

Készítsük elő a burgonyákat: alaposan, kefe segítségével mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük szárazra az alapanyagunkat.

2

Következő lépésként egy villa segítségével minden oldalról többször szurkáljuk meg a burgonyákat. Ne finomkodjuk, semmi gond, ha sok lyuk lesz a burgonya héján, így lesz ropogós.

3

Egy tálba helyezzük be a burgonyákat és az olajat. Alaposan forgassuk össze, hogy mindenhol olajos legyen.

4

Egy másik tálba helyezzük bele a sót, és az olajos (de lecsepegtetett) burgonyákat forgassuk meg benne.

5

A kerti grillsütőnket kapcsoljuk be és emeljük a hőmérsékletet 220-230°C-ra.

6

A burgonyákat kb. 50-60 percen keresztül süssük, amikor pedig már láthatóan puha belül vegyük le a rácsról.

7

A forró burgonyákat óvatosan, egy kés segítségével nyissuk ketté, majd a két végüket egymás felé nyomva nyissuk ki és formázzunk (krumpli formától függően) kör alakot.

8

Következhet a burgonyák töltése, aminek csak a fantáziánk szabhat határt! A forró burgonya belsejébe helyezzünk egy kis vajat, rá reszelt sajtot, tejfölt, grillfűszert, aprított sült bacont, karikázott jalapeno paprikát.

9

Bár már a töltött burgonya ebben a formában is fogyasztható, ha bármelyik hozzávalóra szeretnénk még rásütni (pl. a sajtot), akkor 5-10 percre visszahelyezhetjük a grillsütőbe.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Pulled pork házi száraz rubFüstös, édes és fűszeres pulled porkhoz ajánlott száraz rub, amely tökéletes a sertéshús füstölésre! Ezt a házi készítésű fűszerkeveréket is használhatod, ha bbq pulled porkot készítenél.

Hozzávalók

Hozzávalók
 6 darab nagy méretű burgonyaalaposan megmosva és megszárítva
 3 evőkanál olaj
 1 evőkanál
Feltétek
 vaj, tejföl, metélőhagyma, apróra vágott bacon

Elkészítés

Elkészítés
1

Készítsük elő a burgonyákat: alaposan, kefe segítségével mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük szárazra az alapanyagunkat.

2

Következő lépésként egy villa segítségével minden oldalról többször szurkáljuk meg a burgonyákat. Ne finomkodjuk, semmi gond, ha sok lyuk lesz a burgonya héján, így lesz ropogós.

3

Egy tálba helyezzük be a burgonyákat és az olajat. Alaposan forgassuk össze, hogy mindenhol olajos legyen.

4

Egy másik tálba helyezzük bele a sót, és az olajos (de lecsepegtetett) burgonyákat forgassuk meg benne.

5

A kerti grillsütőnket kapcsoljuk be és emeljük a hőmérsékletet 220-230°C-ra.

6

A burgonyákat kb. 50-60 percen keresztül süssük, amikor pedig már láthatóan puha belül vegyük le a rácsról.

7

A forró burgonyákat óvatosan, egy kés segítségével nyissuk ketté, majd a két végüket egymás felé nyomva nyissuk ki és formázzunk (krumpli formától függően) kör alakot.

8

Következhet a burgonyák töltése, aminek csak a fantáziánk szabhat határt! A forró burgonya belsejébe helyezzünk egy kis vajat, rá reszelt sajtot, tejfölt, grillfűszert, aprított sült bacont, karikázott jalapeno paprikát.

9

Bár már a töltött burgonya ebben a formában is fogyasztható, ha bármelyik hozzávalóra szeretnénk még rásütni (pl. a sajtot), akkor 5-10 percre visszahelyezhetjük a grillsütőbe.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Töltött héjában sült burgonya sókéreggel
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66