Töltött paprika, paradicsomos húsgombóc – Szoky konyhája
Grill recept videó: Szoky ebben a videóban zseniális töltött paprika és paradicsomos húsgombóc receptjét mutatja be nekünk, amit egy kis füsttel felturbózva grillsütőben készített el.
Vágjuk össze a vöröshagymát, fokhagymát, majd zsiradékon pirítsuk meg egy kis sóval.
Vágjuk össze a petrezselymet is, majd adagoljuk hozzá a hagymához, keverjük össze.
Egy kanál libazsíron pirítsuk meg a rizst is (kb. 2-3 perc), szórjuk meg sóval és öntsük fel vízzel, majd fedjük le. A rizst egy kicsit nedvesre hagyva nyilváníthatjuk késznek. Így könnyebb lesz a töltés.
A paprikát csumázzuk ki. Néhány mozdulattal kiszedhető a magház, majd pedig belülről az ér és a további magok.
A töltelék elkészítése: miután a rizs kihűlt öntsük össze a hússal és a petrezselymes hagyma kb. 80%-val.
Üssük hozzá a 3 tojást és kissé sózzuk meg. Következhet a fehér bors és egy kevés majoránna is, majd alaposan keverjük össze az egész tölteléket.
Hosszabb kanál segítségével kezdhetjük is a paprikák betöltését. 1-2 kanál töltelék után nyomkodjuk meg kicsit. Így egyszerűen és tisztán megtölthető a paprika.
Helyezzük be a töltött paprikákat a tepsibe, majd kb. fél liter vizet öntsük alá.
A betöltött paprikák után következhetnek a húsgombócok. Kezünk segítségével formázzunk gombócokat és szintén helyezzük be a tepsibe. Mielőtt a grillbe tennénk a töltött paprikákat és a húsgombócokat is sózzuk meg.
A grillsütőnket melegítsük fel 180 fokra és helyezzük be a tepsit a grillsütő rácsaira.
Melegítsük újra a maradék petrezselymes hagymát, majd öntsük rá a sűrített paradicsomot. Öntsük hozzá a paradicsomlevet. Jöhet egy kis só és bazsalikom, majd szárított zeller. Összekeverés után tegyünk hozzá egy kis cukrot, majd 15-20 percig alacsony lángon főzzük tovább.
A keményítőhöz öntsünk egy kis hideg vizet, majd keverjük össze. Ezután egy kis paradicsomlével keverjük el és lassan öntsük a szószhoz. Pár perc főzés után vegyük le a tűzhelyről és botmixer segítségével krémesítsük össze a szószt.
Miután 70-75 percet töltött a pellet grillsütőben a húsgombóc és a töltött paprika ráönthetjük a paradicsomos szószt. Fontos, hogy nem alá öntjük, hanem rá. Egy kis adag mártást meghagyhatunk, hogy a tányéron is tudjunk majd mivel locsolni az elkészült finomságot.
További 40-45 percig visszatehetjük a pellet grillsütőre a készülő ételünket. 1-2x a paradicsomos lével leönthetjük a paprikákat. A végén friss petrezselyemmel még megszórhatjuk.
Szoky konyhája receptkönyv:
Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Vágjuk össze a vöröshagymát, fokhagymát, majd zsiradékon pirítsuk meg egy kis sóval.
Vágjuk össze a petrezselymet is, majd adagoljuk hozzá a hagymához, keverjük össze.
Egy kanál libazsíron pirítsuk meg a rizst is (kb. 2-3 perc), szórjuk meg sóval és öntsük fel vízzel, majd fedjük le. A rizst egy kicsit nedvesre hagyva nyilváníthatjuk késznek. Így könnyebb lesz a töltés.
A paprikát csumázzuk ki. Néhány mozdulattal kiszedhető a magház, majd pedig belülről az ér és a további magok.
A töltelék elkészítése: miután a rizs kihűlt öntsük össze a hússal és a petrezselymes hagyma kb. 80%-val.
Üssük hozzá a 3 tojást és kissé sózzuk meg. Következhet a fehér bors és egy kevés majoránna is, majd alaposan keverjük össze az egész tölteléket.
Hosszabb kanál segítségével kezdhetjük is a paprikák betöltését. 1-2 kanál töltelék után nyomkodjuk meg kicsit. Így egyszerűen és tisztán megtölthető a paprika.
Helyezzük be a töltött paprikákat a tepsibe, majd kb. fél liter vizet öntsük alá.
A betöltött paprikák után következhetnek a húsgombócok. Kezünk segítségével formázzunk gombócokat és szintén helyezzük be a tepsibe. Mielőtt a grillbe tennénk a töltött paprikákat és a húsgombócokat is sózzuk meg.
A grillsütőnket melegítsük fel 180 fokra és helyezzük be a tepsit a grillsütő rácsaira.
Melegítsük újra a maradék petrezselymes hagymát, majd öntsük rá a sűrített paradicsomot. Öntsük hozzá a paradicsomlevet. Jöhet egy kis só és bazsalikom, majd szárított zeller. Összekeverés után tegyünk hozzá egy kis cukrot, majd 15-20 percig alacsony lángon főzzük tovább.
A keményítőhöz öntsünk egy kis hideg vizet, majd keverjük össze. Ezután egy kis paradicsomlével keverjük el és lassan öntsük a szószhoz. Pár perc főzés után vegyük le a tűzhelyről és botmixer segítségével krémesítsük össze a szószt.
Miután 70-75 percet töltött a pellet grillsütőben a húsgombóc és a töltött paprika ráönthetjük a paradicsomos szószt. Fontos, hogy nem alá öntjük, hanem rá. Egy kis adag mártást meghagyhatunk, hogy a tányéron is tudjunk majd mivel locsolni az elkészült finomságot.
További 40-45 percig visszatehetjük a pellet grillsütőre a készülő ételünket. 1-2x a paradicsomos lével leönthetjük a paprikákat. A végén friss petrezselyemmel még megszórhatjuk.