Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Töltött paprika, paradicsomos húsgombóc – Szoky konyhája

Töltött paprika, paradicsomos húsgombóc – Szoky konyhája


szoky konyhája töltött paprika paradicsomos húsgombóc recept grillsütő okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Szoky ebben a videóban zseniális töltött paprika és paradicsomos húsgombóc receptjét mutatja be nekünk, amit egy kis füsttel felturbózva grillsütőben készített el.

Adag6 főre
Előkészítési idő45 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 45 perc
Hozzávalók:
 1450 g darált sertés lapocka
 3 evőkanál libazsírvagy a kedvenc zsírod
 3 darab egész tojás
 35 g étkezési kukorica keményítő
 450 g B típusú kerekszemű rizs
 9 darab nagyobb tv paprikaazaz tölteni való édes paprika
 6 darab vöröshagyma
 5 darab gerezd fokhagyma
 2 l paradicsomlé
 700 g paradicsompüré
 1 nagy csokor petrezselyem
 friss vagy szárított zellerlevél
 
 tört fehér bors
 kristálycukor
 majoránna
 bazsalikom
 600 ml víz
Elkészítés
1

Vágjuk össze a vöröshagymát, fokhagymát, majd zsiradékon pirítsuk meg egy kis sóval.

2

Vágjuk össze a petrezselymet is, majd adagoljuk hozzá a hagymához, keverjük össze.

3

Egy kanál libazsíron pirítsuk meg a rizst is (kb. 2-3 perc), szórjuk meg sóval és öntsük fel vízzel, majd fedjük le. A rizst egy kicsit nedvesre hagyva nyilváníthatjuk késznek. Így könnyebb lesz a töltés.

4

A paprikát csumázzuk ki. Néhány mozdulattal kiszedhető a magház, majd pedig belülről az ér és a további magok.

5

A töltelék elkészítése: miután a rizs kihűlt öntsük össze a hússal és a petrezselymes hagyma kb. 80%-val.

6

Üssük hozzá a 3 tojást és kissé sózzuk meg. Következhet a fehér bors és egy kevés majoránna is, majd alaposan keverjük össze az egész tölteléket.

7

Hosszabb kanál segítségével kezdhetjük is a paprikák betöltését. 1-2 kanál töltelék után nyomkodjuk meg kicsit. Így egyszerűen és tisztán megtölthető a paprika.

8

Helyezzük be a töltött paprikákat a tepsibe, majd kb. fél liter vizet öntsük alá.

9

A betöltött paprikák után következhetnek a húsgombócok. Kezünk segítségével formázzunk gombócokat és szintén helyezzük be a tepsibe. Mielőtt a grillbe tennénk a töltött paprikákat és a húsgombócokat is sózzuk meg.

10

A grillsütőnket melegítsük fel 180 fokra és helyezzük be a tepsit a grillsütő rácsaira.

11

Melegítsük újra a maradék petrezselymes hagymát, majd öntsük rá a sűrített paradicsomot. Öntsük hozzá a paradicsomlevet. Jöhet egy kis só és bazsalikom, majd szárított zeller. Összekeverés után tegyünk hozzá egy kis cukrot, majd 15-20 percig alacsony lángon főzzük tovább.

12

A keményítőhöz öntsünk egy kis hideg vizet, majd keverjük össze. Ezután egy kis paradicsomlével keverjük el és lassan öntsük a szószhoz. Pár perc főzés után vegyük le a tűzhelyről és botmixer segítségével krémesítsük össze a szószt.

13

Miután 70-75 percet töltött a pellet grillsütőben a húsgombóc és a töltött paprika ráönthetjük a paradicsomos szószt. Fontos, hogy nem alá öntjük, hanem rá. Egy kis adag mártást meghagyhatunk, hogy a tányéron is tudjunk majd mivel locsolni az elkészült finomságot.

14

További 40-45 percig visszatehetjük a pellet grillsütőre a készülő ételünket. 1-2x a paradicsomos lével leönthetjük a paprikákat. A végén friss petrezselyemmel még megszórhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

BBQ oldalas Pit Boss grillsütőn by Szoky konyhájaA legnépszerűbb BBQ recept, a sertésoldalas már Szoky youtube csatornáján is elérhető. Ahány ház és ahány USA állam, annyi szokás és változat. Íme, itt az Pit Boss 820FB-n készített bbq sertésoldalas recept.
Bárányborda rozmaringos-mustáros mártássalMi lehetne jobb egy bárányborda szeletnél? Hát a dupla bárányborda szelet! Ha darabolva csak egy-egy szeletet találunk, akkor vegyünk egy egész bordát és vágjuk fel magunk. Ha a csontokat nem „franciásították” eleve, akkor ezt saját magunk is megtehetjük úgy, hogy lekaparjuk a csontokról a felesleges zsírt, porcot és húst. Ez a lépés természetesen nem kötelező, de elegánsabb megjelenést kölcsönözhet ételünknek.
Speciális csirke saslik grillsütőnRablóhús vagy saslik, ki hogy hívja.. A szójában és mézben ázott csirke elképesztő! íme itt egy fantasztikus recept, amit bármikor kipróbálhatsz.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1450 g darált sertés lapocka
 3 evőkanál libazsírvagy a kedvenc zsírod
 3 darab egész tojás
 35 g étkezési kukorica keményítő
 450 g B típusú kerekszemű rizs
 9 darab nagyobb tv paprikaazaz tölteni való édes paprika
 6 darab vöröshagyma
 5 darab gerezd fokhagyma
 2 l paradicsomlé
 700 g paradicsompüré
 1 nagy csokor petrezselyem
 friss vagy szárított zellerlevél
 
 tört fehér bors
 kristálycukor
 majoránna
 bazsalikom
 600 ml víz

Elkészítés

Elkészítés
1

Vágjuk össze a vöröshagymát, fokhagymát, majd zsiradékon pirítsuk meg egy kis sóval.

2

Vágjuk össze a petrezselymet is, majd adagoljuk hozzá a hagymához, keverjük össze.

3

Egy kanál libazsíron pirítsuk meg a rizst is (kb. 2-3 perc), szórjuk meg sóval és öntsük fel vízzel, majd fedjük le. A rizst egy kicsit nedvesre hagyva nyilváníthatjuk késznek. Így könnyebb lesz a töltés.

4

A paprikát csumázzuk ki. Néhány mozdulattal kiszedhető a magház, majd pedig belülről az ér és a további magok.

5

A töltelék elkészítése: miután a rizs kihűlt öntsük össze a hússal és a petrezselymes hagyma kb. 80%-val.

6

Üssük hozzá a 3 tojást és kissé sózzuk meg. Következhet a fehér bors és egy kevés majoránna is, majd alaposan keverjük össze az egész tölteléket.

7

Hosszabb kanál segítségével kezdhetjük is a paprikák betöltését. 1-2 kanál töltelék után nyomkodjuk meg kicsit. Így egyszerűen és tisztán megtölthető a paprika.

8

Helyezzük be a töltött paprikákat a tepsibe, majd kb. fél liter vizet öntsük alá.

9

A betöltött paprikák után következhetnek a húsgombócok. Kezünk segítségével formázzunk gombócokat és szintén helyezzük be a tepsibe. Mielőtt a grillbe tennénk a töltött paprikákat és a húsgombócokat is sózzuk meg.

10

A grillsütőnket melegítsük fel 180 fokra és helyezzük be a tepsit a grillsütő rácsaira.

11

Melegítsük újra a maradék petrezselymes hagymát, majd öntsük rá a sűrített paradicsomot. Öntsük hozzá a paradicsomlevet. Jöhet egy kis só és bazsalikom, majd szárított zeller. Összekeverés után tegyünk hozzá egy kis cukrot, majd 15-20 percig alacsony lángon főzzük tovább.

12

A keményítőhöz öntsünk egy kis hideg vizet, majd keverjük össze. Ezután egy kis paradicsomlével keverjük el és lassan öntsük a szószhoz. Pár perc főzés után vegyük le a tűzhelyről és botmixer segítségével krémesítsük össze a szószt.

13

Miután 70-75 percet töltött a pellet grillsütőben a húsgombóc és a töltött paprika ráönthetjük a paradicsomos szószt. Fontos, hogy nem alá öntjük, hanem rá. Egy kis adag mártást meghagyhatunk, hogy a tányéron is tudjunk majd mivel locsolni az elkészült finomságot.

14

További 40-45 percig visszatehetjük a pellet grillsütőre a készülő ételünket. 1-2x a paradicsomos lével leönthetjük a paprikákat. A végén friss petrezselyemmel még megszórhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Töltött paprika, paradicsomos húsgombóc – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66