Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Velőscsont baconbe tekert kukoricával

Velőscsont baconbe tekert kukoricával


velőscsont baconbe tekert kukoricával recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Egyik kedvenc előételünket mutatjuk be, ami akár már egy teljes fogásként is helyt áll: velőscsont baconbe tekert kukoricával fa pellet grillen elkészítve.

Adag6 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő40 percÖsszesen1 óra 10 perc
Hozzávalók
 500 g marha velőscsont
 1 darab újhagyma
 1 csomag bacon
 5 darab koktélparadicsom
 3 darab savanyú uborka
 1 gerezd fokhagyma
 1 darab ciabatta
 Cayanne-bors
 só, bors
 4 darab kukorica
 1 friss petrezselyem
 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
1

A velőscsontot elkészíteni iszonyatosan egyszerű lesz! Csupán elég beállítani 175°C-ra az Okosgrillünket és már mehetnek is a rácsra a félbevágott csontok.

2

Olívaolajjal kenjük át, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Csupán 10-15 percre lesz szüksége, miközben összerakjuk a tetejére kerülő kissé savanykás salátánkat.

3

A salátához egy darab újhagymát karikázzunk fel, 5 darab koktél paradicsomot és 3 darab (kisebb-közepes) savanyú uborkát pedig apró kockákra készítsünk elő és mehetnek is mindannyian egy tálba, majd érkezzen hozzá egy marék friss petrezselyem egy csipet Cayenne-bors és egy 2 evőkanál olívaolaj. Alaposan keverjük össze.

4

A főtt kukoricát szorosan baconbe göngyöljük és megpirítjuk a rácson ciabatta szeletek kiséretében.

5

Utóbbiak elkészültekor ragadjunk meg egy gerezd fokhagymát, amivel mindegyiket dörzsöljük át.

6

Tálaláskor az összes résztvevő kerüljön a tányérra és a kever olívaolajos szószt semmiképpen se felejtsük el a hús tetejére kanalazni!

7

Adjuk hozzá a bulgurt és két szál felkarikázott újhagymát. Egy kis keverés után vegyük le a tűzhelyről és kerüljön hozzá fél citrom leve, egy csomag bébispenót és 50 gramm pirított tökmag. Keverés után tálaljuk a szeletekre vágott gesztenyés-aszaltszilvás töltött húshoz.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Croque Monsieur, az eredeti francia pirítósA francia kávézókból és bárokból származó croque monsieur egy gyors harapnivaló. Semmi extra, csak egy francia pirítós? Mutatjuk miért nem! A croque monsieur olyan melegszendvics, amelyet sonkával és sajttal készítenek és a besamelmártás teszi igazán különlegessé.
Pokolian csípős csirkeszárnyTűzoltó készüléket bekészíteni, most egy igazán csípős csirkeszárny következik! Ebben a pokolian csípős receptben szerepet kap csípős fűszer és duplán csípős szósz is.
Édes-füstös BBQ oldalasA sertésoldalasokat ezúttal először almalébe áztatjuk, befűszerezzük, majd alacsonyan hőfokon és lassan elkészítjük a pellet grillsütőn. Végül pedig egy édes BBQ mázzal tesszük tökéletessé az ízeket, amelyről vendégeink majd áradozni fognak.
Pulled pork tálAz egyik legjobb fogyasztási módja a tépett malacnak, ha épp nem szendvicsbe kerül. Nagyszerű étel foci meccsekhez, baráti vacsikhoz vagy persze minden ok nélkül.

Hozzávalók

Hozzávalók
 500 g marha velőscsont
 1 darab újhagyma
 1 csomag bacon
 5 darab koktélparadicsom
 3 darab savanyú uborka
 1 gerezd fokhagyma
 1 darab ciabatta
 Cayanne-bors
 só, bors
 4 darab kukorica
 1 friss petrezselyem
 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés
1

A velőscsontot elkészíteni iszonyatosan egyszerű lesz! Csupán elég beállítani 175°C-ra az Okosgrillünket és már mehetnek is a rácsra a félbevágott csontok.

2

Olívaolajjal kenjük át, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Csupán 10-15 percre lesz szüksége, miközben összerakjuk a tetejére kerülő kissé savanykás salátánkat.

3

A salátához egy darab újhagymát karikázzunk fel, 5 darab koktél paradicsomot és 3 darab (kisebb-közepes) savanyú uborkát pedig apró kockákra készítsünk elő és mehetnek is mindannyian egy tálba, majd érkezzen hozzá egy marék friss petrezselyem egy csipet Cayenne-bors és egy 2 evőkanál olívaolaj. Alaposan keverjük össze.

4

A főtt kukoricát szorosan baconbe göngyöljük és megpirítjuk a rácson ciabatta szeletek kiséretében.

5

Utóbbiak elkészültekor ragadjunk meg egy gerezd fokhagymát, amivel mindegyiket dörzsöljük át.

6

Tálaláskor az összes résztvevő kerüljön a tányérra és a kever olívaolajos szószt semmiképpen se felejtsük el a hús tetejére kanalazni!

7

Adjuk hozzá a bulgurt és két szál felkarikázott újhagymát. Egy kis keverés után vegyük le a tűzhelyről és kerüljön hozzá fél citrom leve, egy csomag bébispenót és 50 gramm pirított tökmag. Keverés után tálaljuk a szeletekre vágott gesztenyés-aszaltszilvás töltött húshoz.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Velőscsont baconbe tekert kukoricával
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66