Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Vietnámi csirkeszárny

Vietnámi csirkeszárny


vietnámi grillcsirkeszárny recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A vietnami pác ütős ízekkel itatja át a csirkeszárnyakat így szinte olyan, mintha Délkelet-Ázsiá-ban fogyasztanánk el az ebédet.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő1 óra 15 percÖsszesen1 óra 30 perc
Hozzávalók
 1 kg csirkeszárny
 3 gerezd fokhagymaaprítva
 1 finomra vágott medvehagyma
 1 evőkanál gyömbér reszelve
 2 evőkanál vöröshagymaapróra vágva
 2 evőkanál citromnád
 2 evőkanál barnacukor
 hal szósz
 2 evőkanál limelé
 2 evőkanál mogyoró olaj
 1 teáskanál
 pörkölt mogyoró
 1 evőkanál koriander levélapróra vágva
Elkészítés
1

Készítsük el a pácot: bobotgépben dolgozzuk össze a fokhagymát, a medvehagymát, a gyömbért, a mogyoróhagymát, a citromnádat, a barnacukrot, a halszószt, a lime levét és a mogyoróolajat.
Öntsük rá a szárnyakra és tegyük egy nagy, visszazárható műanyag zacskóban egy teljes éjszakára a hűtőbe.
Tipp: Érdemes többfelé vágni a szárnyakat és a porcokat eltávolítani.

2

A csirkeszárnyak elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 80°C-ra és helyezzük a grillrácsra a pácolt húsokat, majd sózzuk meg és füstöljük 30 percen keresztül.

3

A pácot véletlenül se dobjuk ki! Tegyük át egy kis lábasba, forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és tegyük félre. A hőkezelés után szuper lesz a szárnyak sütés közbeni átkenéséhez.

4

A 30 perc elteltével emeljük fel a grill hőmérsékletét 175˚C-ra és süssük kb. 45 percen keresztül. Félidőben egyszer forgassuk meg a húsokat és kenjük át a maradék szósszal.

5

Amikor megsült a vietnámi csirkeszárny (74°C-os maghőnél), akkor vegyük le a grillrácsról, helyezzük egy tálra és szórjuk meg apróra tört mogyoróval, illetve a koriander levéllel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Bőrös császár sült császár otthoni sütőben is – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky sült császárhúsához semmi más nem kell, mint ropogós héjú kenyér és finom zöldségek. Több napig megvan akár a reggeli, ebéd vagy éppen a vacsora. Hidegen, melegen is kiváló választás. A császár húsos oldalát a saját kedvenc fűszereid is ízesíthetik és ennek az összeállításának csak a képzeleted szabhat határt. Használhatsz akár zöldfűszereket is hozzá, vagy éppen, aki a csípőst szereti, egy jóféle erős paprikakrémmel is tud dolgozni.
Málnás chipotle sertésbordaA barbecuezás egyik legfinomabb alapanyaga a sertésborda, amit most egy különleges málnás chipotle bbq rubbal kentünk be és dobtunk pellet okosgrillre.
Grillezett bárányborda sült gesztenyévelHúsimádók figyelem! Az egyik legjobb recept amit báránybordából elkészíthetünk! Hozzá grillezett sült gesztenye és burgonya és egy extra mentás szósz is dukál.
Héjában sült fűszeres újburgonyaSzoky youtube csatornáján időnként Pit Boss Okosgrillen készít ételeket. Amikor grillcsirkét készített köretként fűszeres újburgonyát készített - íme a recept.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 kg csirkeszárny
 3 gerezd fokhagymaaprítva
 1 finomra vágott medvehagyma
 1 evőkanál gyömbér reszelve
 2 evőkanál vöröshagymaapróra vágva
 2 evőkanál citromnád
 2 evőkanál barnacukor
 hal szósz
 2 evőkanál limelé
 2 evőkanál mogyoró olaj
 1 teáskanál
 pörkölt mogyoró
 1 evőkanál koriander levélapróra vágva

Elkészítés

Elkészítés
1

Készítsük el a pácot: bobotgépben dolgozzuk össze a fokhagymát, a medvehagymát, a gyömbért, a mogyoróhagymát, a citromnádat, a barnacukrot, a halszószt, a lime levét és a mogyoróolajat.
Öntsük rá a szárnyakra és tegyük egy nagy, visszazárható műanyag zacskóban egy teljes éjszakára a hűtőbe.
Tipp: Érdemes többfelé vágni a szárnyakat és a porcokat eltávolítani.

2

A csirkeszárnyak elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 80°C-ra és helyezzük a grillrácsra a pácolt húsokat, majd sózzuk meg és füstöljük 30 percen keresztül.

3

A pácot véletlenül se dobjuk ki! Tegyük át egy kis lábasba, forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és tegyük félre. A hőkezelés után szuper lesz a szárnyak sütés közbeni átkenéséhez.

4

A 30 perc elteltével emeljük fel a grill hőmérsékletét 175˚C-ra és süssük kb. 45 percen keresztül. Félidőben egyszer forgassuk meg a húsokat és kenjük át a maradék szósszal.

5

Amikor megsült a vietnámi csirkeszárny (74°C-os maghőnél), akkor vegyük le a grillrácsról, helyezzük egy tálra és szórjuk meg apróra tört mogyoróval, illetve a koriander levéllel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Vietnámi csirkeszárny
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66