Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Vietnámi csirkeszárny

Vietnámi csirkeszárny


vietnámi grillcsirkeszárny recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A vietnami pác ütős ízekkel itatja át a csirkeszárnyakat így szinte olyan, mintha Délkelet-Ázsiá-ban fogyasztanánk el az ebédet.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő1 óra 15 percÖsszesen1 óra 30 perc
Hozzávalók
 1 kg csirkeszárny
 3 gerezd fokhagymaaprítva
 1 finomra vágott medvehagyma
 1 evőkanál gyömbér reszelve
 2 evőkanál vöröshagymaapróra vágva
 2 evőkanál citromnád
 2 evőkanál barnacukor
 hal szósz
 2 evőkanál limelé
 2 evőkanál mogyoró olaj
 1 teáskanál
 pörkölt mogyoró
 1 evőkanál koriander levélapróra vágva
Elkészítés
1

Készítsük el a pácot: bobotgépben dolgozzuk össze a fokhagymát, a medvehagymát, a gyömbért, a mogyoróhagymát, a citromnádat, a barnacukrot, a halszószt, a lime levét és a mogyoróolajat.
Öntsük rá a szárnyakra és tegyük egy nagy, visszazárható műanyag zacskóban egy teljes éjszakára a hűtőbe.
Tipp: Érdemes többfelé vágni a szárnyakat és a porcokat eltávolítani.

2

A csirkeszárnyak elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 80°C-ra és helyezzük a grillrácsra a pácolt húsokat, majd sózzuk meg és füstöljük 30 percen keresztül.

3

A pácot véletlenül se dobjuk ki! Tegyük át egy kis lábasba, forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és tegyük félre. A hőkezelés után szuper lesz a szárnyak sütés közbeni átkenéséhez.

4

A 30 perc elteltével emeljük fel a grill hőmérsékletét 175˚C-ra és süssük kb. 45 percen keresztül. Félidőben egyszer forgassuk meg a húsokat és kenjük át a maradék szósszal.

5

Amikor megsült a vietnámi csirkeszárny (74°C-os maghőnél), akkor vegyük le a grillrácsról, helyezzük egy tálra és szórjuk meg apróra tört mogyoróval, illetve a koriander levéllel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Sajtos-fokhagymás kenyér grillenIgazi menő party étel, délutáni beszélgetésekhez sörhöz vagy társasjátékhoz. Elkészítése nagyon egyszerű és gyors, cserébe mindenki imádni fogja.
Grillezett édesburgonya lime szósszalAz édesburgonya nagy sláger a grillezés terén. Ebben a receptben a cél az egyszerűség, hisz alapfűszerekkel és egy kis füsttel alkotunk finomságot, amit a lime szósz dob fel igazán.
Hot Dog Chicago stílusbanNyugodtan kijelenthetjük, hogy a chicagói hot dognál kevés klasszikusabb típust találunk a étlapon. A savanyúságot nyugodtan cseréld le az ízlésednek megfelelően, illetve a zöld paprikát is helyettesítheted jalapeñoval, ha szeretnéd. Ehhez a recepthez hosszabb típusú virslik használata javasolt.
Vegán burger és zsemle Hévízi ÁkossalVegán ételek grillsütőn? Miért is ne! A burger egy klasszikus grillétel, de ebben a rendhagyó videóban most egy vegán burgert készíteünk el Ákossal. Ez a recept #olajmentes #szójamentes #teljesértékű #vegán

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 kg csirkeszárny
 3 gerezd fokhagymaaprítva
 1 finomra vágott medvehagyma
 1 evőkanál gyömbér reszelve
 2 evőkanál vöröshagymaapróra vágva
 2 evőkanál citromnád
 2 evőkanál barnacukor
 hal szósz
 2 evőkanál limelé
 2 evőkanál mogyoró olaj
 1 teáskanál
 pörkölt mogyoró
 1 evőkanál koriander levélapróra vágva

Elkészítés

Elkészítés
1

Készítsük el a pácot: bobotgépben dolgozzuk össze a fokhagymát, a medvehagymát, a gyömbért, a mogyoróhagymát, a citromnádat, a barnacukrot, a halszószt, a lime levét és a mogyoróolajat.
Öntsük rá a szárnyakra és tegyük egy nagy, visszazárható műanyag zacskóban egy teljes éjszakára a hűtőbe.
Tipp: Érdemes többfelé vágni a szárnyakat és a porcokat eltávolítani.

2

A csirkeszárnyak elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 80°C-ra és helyezzük a grillrácsra a pácolt húsokat, majd sózzuk meg és füstöljük 30 percen keresztül.

3

A pácot véletlenül se dobjuk ki! Tegyük át egy kis lábasba, forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és tegyük félre. A hőkezelés után szuper lesz a szárnyak sütés közbeni átkenéséhez.

4

A 30 perc elteltével emeljük fel a grill hőmérsékletét 175˚C-ra és süssük kb. 45 percen keresztül. Félidőben egyszer forgassuk meg a húsokat és kenjük át a maradék szósszal.

5

Amikor megsült a vietnámi csirkeszárny (74°C-os maghőnél), akkor vegyük le a grillrácsról, helyezzük egy tálra és szórjuk meg apróra tört mogyoróval, illetve a koriander levéllel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Vietnámi csirkeszárny
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Kategóriák

  • Kategóriák
  • Pellet kültéri-beltéri fűtés
  • Okosgrill kiegészítők
  •    Ajándéktárgyak
  •    Könyvek
  •    Kesztyűk
  •    Grillhőmérő, hússzonda
  •    Pizzasütéshez
  •    Tepsik, sütőlapok
  •    Tisztító eszközök
  •    Csomagok, szettek
  •    Öntöttvas termékek
  •    Étkészletek
  • Fa pelletek
  • Grill takaróponyva
  • Grill-barbecue fűszerek, rubok, szószok
  •    Szárnyas
  •    Sertés
  •    Marha
  •    Zöldség és gyümölcs
  •    Szarvas és vad
  •    Hal és tenger gyümölcsei
  •    Bárány
  •    Univerzális
  •    Chili
  •    GMG
  •    Traeger
  •    Milestone66
  •    Grate Goods
  •    Pit Boss
  • Okosgrillek
  •    Pellet grillek
  •    Faszenes grillek
  •    GMG
  •    Traeger
  •    Pit Boss
  •    Louisiana
  •    Yoder Smokers
  •    Zgrills
  •    Masterbuilt
  • Egyéb okoseszközök
  • Savanyúság
  • Alapanyagok
  • Faszén
Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66