Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Virsli múmiák – Halloween grill recept

Virsli múmiák – Halloween grill recept


MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Halloweeni külön kiadásunkban a gyerekeknek kedvezünk. A grillsütőn bármikor készülhet nekik is néhány meglepetés recept. Biztosan mosolyogva, boldogan fogják fogyasztani. Következzen a virslis múmiák receptje.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő20 percÖsszesen40 perc
Hozzávalók
 1 csomag leveles tészta
 10 darab virlsifrankfurtiból a legjobb
 csipet só
 1 csomag olíva bogyózöld vagy fekete is jó
1

Melegítsük elő 180-200 fokra a fa pellet grillsütőt, egy tepsibe pedig helyezzünk sütőpapírt.

2

A virsliket vágjuk be úgy, hogy legyen a leendő múmiáknak kezük és lábuk. Ha nem vágjunk be sincs gond. Picit sózzuk és borsozzuk be előtte a virsliket.

virsli múmia halloween recept

3

A leveles tésztát nyújtsuk ki vékonyra, majd egy pizzavágó segítségével vágjunk le nagyon keskeny csíkokat és tekerjük szellősen a virslikre úgy, hogy a kezeket és a lábakat külön-külön is betekerjük, hogy láthatóan elkülönüljenek.
Tipp: a keskeny tésztát kicsit kezünk között formázva gömbölyű ropik lesznek így formásabb múmiákat készíthetünk.

4

A virslik tetején hagyjunk ki annyi helyet, hogy a karikázott olíva bogyókból 1-1 karikát oda tudjunk tenni, ez lesz a múmia szeme.

5

Süssük kb. 15 percig, amíg a tészta láthatóan kész nem lesz.

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Házi paleo BBQ szószEz a csípős sertéshúsra specializált szósztípus elkerüli az olyan feldolgozott összetevőket, mint például a ketchup és a finomított cukor. Ráadásul a szószt még főzni sem kell, elég csak összekeverni.
Sokác bab agyagedényben készítveMi jellemzi a sokác babot? A hagyományos, tápláló étel összetevői gazdag ízeket rejt magában. A délvidéki konyha egyik ikonikus fogása, amely a helyi gasztronómia jellegzetességeit mutatja be nekünk. Az étel elkészítése során a hagyományos agyagedényt használnak, amelyet a tűz körül, egy kis távolságra helyeznek el. Ezzel a módszerrel az étel mindig csak az egyik oldalán érintkezik nagyobb hővel, és mivel a rétegeket lazán vannak egymásra helyezve így forgásban van és minden része egységesen átmelegszik. A hozzávalók lassan, hosszú órák alatt szinte összeolvadnak, kialakítva az étel jellegzetes ízét és textúráját.
Édes fűszeres marhabordákAhhoz, hogy a borda nagyszerű legyen elárulunk egy titkot. Ami pedig nem más, minthogy gyakran kenjük át a marhabordákat a páccal, különösen a főzési idő vége felé. Ez rétegezi a mártást, így a bordák ragadósak és igazán tökéletesek lesznek.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 csomag leveles tészta
 10 darab virlsifrankfurtiból a legjobb
 csipet só
 1 csomag olíva bogyózöld vagy fekete is jó

Elkészítés

1

Melegítsük elő 180-200 fokra a fa pellet grillsütőt, egy tepsibe pedig helyezzünk sütőpapírt.

2

A virsliket vágjuk be úgy, hogy legyen a leendő múmiáknak kezük és lábuk. Ha nem vágjunk be sincs gond. Picit sózzuk és borsozzuk be előtte a virsliket.

virsli múmia halloween recept

3

A leveles tésztát nyújtsuk ki vékonyra, majd egy pizzavágó segítségével vágjunk le nagyon keskeny csíkokat és tekerjük szellősen a virslikre úgy, hogy a kezeket és a lábakat külön-külön is betekerjük, hogy láthatóan elkülönüljenek.
Tipp: a keskeny tésztát kicsit kezünk között formázva gömbölyű ropik lesznek így formásabb múmiákat készíthetünk.

4

A virslik tetején hagyjunk ki annyi helyet, hogy a karikázott olíva bogyókból 1-1 karikát oda tudjunk tenni, ez lesz a múmia szeme.

5

Süssük kb. 15 percig, amíg a tészta láthatóan kész nem lesz.

Virsli múmiák – Halloween grill recept
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66