Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Füstölt chilis bab

Füstölt chilis bab


füstölt chilis bab recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Chili, megpelletgrillezve: Kezdjük azzal, hogy a darált marhahúst, apróra vágott hagymát és paprikát megfüstöljük kb. egy órán át, mielőtt betesszük őket egy öntöttvas edénybe. Végül pedig közvetlenül a grillen készítjük el a chilit.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 20 perc
Hozzávalók
 1,20 kg darált marhanyak
 450 ml marha- vagy csirke húsleves (vagy alaplé)
 2 evőkanál olívaolaj
 1 nagy fej hagymaapróra vágva
 1 darab nagy piros kaliforniai paprikakimagozva és felkockázva
 3 gerezd fokhagymaapróra vágva
 
 2 evőkanál paradicsompüré
 2 evőkanál chili por
 1 evőkanál őrölt kömény
 1 teáskanál szárított oregánó
 130 ml fekete sör vagy főzött kávé
 400 g paradicsomos chili bab konzerv
 400 g felkockázott paradicsom
 60 g étcsokoládé
 friss korianderapróra vágva
Tálaláshoz:
 reszelt sajt
 újhagyma
 tejföl
 tortilla chips
 Mexikói csípős szósz
Eszközök:
Elkészítés
1

Melegítsük elő a grillsütőt közepes hőmérsékletre, 175℃ -ra.
Amíg a grill melegszik, helyezzünk egy nagy öntöttvas edényt is közvetlenül a rácsra.

2

Amikor a vasedény felforrósodott, tegyük bele az olívaolajat, a hagymát, a kaliforniai paprikát, a fokhagymát és egy csipet sót. Zárjuk le a fedőt, és időnként megkeverve főzzük, amíg a hagyma és a paprika megpuhul, körülbelül 10-12 percig.

3

Adjuk hozzá a darált húst, amit egy spatula segítségével oszlassunk el, és fedő alatt főzzük addig, amíg épphogy megfő és omlóssá válik, körülbelül 8-10 percig.

4

Hozzákeverjük a paradicsompürét, a chiliport, a köményt és a szárított oregánót. Addig főzzük, amíg a hús teljesen be nem vonódik, vagyis körülbelül 2 percig. Ezután adjunk hozzá 2 csésze csirke húslevest (vagy alaplevet) és sört (vagy akár kávét), majd keverjük össze.

5

Zárjuk le a fedőt, és hagyjuk a chilit 10 percig párolódni, egyszer megkeverve. Ezután hozzáadjuk a chili babot, a kockára vágott paradicsomot és a csokoládét, majd alaposan összekeverjük.

6

Zárjuk le ismét a fedőt, és pároljuk körülbelül 15-20 percig, amíg a chili a kívánt állagúra besűrűsödik.

7

Kóstoljuk meg és ha szükséges, adjunk hozzá még egy evőkanál sót, a húsleves vagy alaplé sósságától függően.

8

Az intenzívebb füstös íz érdekében csökkentsük a Traeger hőmérsékletét 80 ℃-ra, és hagyjuk a chilit a grillen fedetlenül, legfeljebb 1 órán át.

9

Tálaljuk a chilis babot frissen apróra vágott korianderrel, reszelt sajttal, zöldhagymával, tejföllel, tortilla chipsekkel és mexikói csípős szósszal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillen sült sherrys zöldségekA fatüzelésű sült gyökérzöldségek parázslóan finomak. Tegyük őket a pellet grillbe, hogy egy olyan ízletes köretet kapjunk, amely bármilyen húst vagy főételt remekül kiegészít.
Buffalo csirkeszárnyak kék sajt mártogatóssalKészülj fel egy igazi ízorgiára a buffalo csirkeszárny kéksajtos mártogatóssal receptünkkel! Ezek a pikáns és fűszeres csirkeszárnyak tökéletesen összeolvadnak a krémes kéksajt mártogatóssal, amely igazán különlegessé teszi ezt az ételt. Merülj el az intenzív ízek világában és készítsd el otthon ezt a feledhetetlen fogást!
Cubano szendvicsÍme egy itthon kevésbé ismert szendvics, ami az Óceán túloldalán nagyon népszerű - főleg - Kubában és az USA-ban.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1,20 kg darált marhanyak
 450 ml marha- vagy csirke húsleves (vagy alaplé)
 2 evőkanál olívaolaj
 1 nagy fej hagymaapróra vágva
 1 darab nagy piros kaliforniai paprikakimagozva és felkockázva
 3 gerezd fokhagymaapróra vágva
 
 2 evőkanál paradicsompüré
 2 evőkanál chili por
 1 evőkanál őrölt kömény
 1 teáskanál szárított oregánó
 130 ml fekete sör vagy főzött kávé
 400 g paradicsomos chili bab konzerv
 400 g felkockázott paradicsom
 60 g étcsokoládé
 friss korianderapróra vágva
Tálaláshoz:
 reszelt sajt
 újhagyma
 tejföl
 tortilla chips
 Mexikói csípős szósz
Eszközök:

Elkészítés

Elkészítés
1

Melegítsük elő a grillsütőt közepes hőmérsékletre, 175℃ -ra.
Amíg a grill melegszik, helyezzünk egy nagy öntöttvas edényt is közvetlenül a rácsra.

2

Amikor a vasedény felforrósodott, tegyük bele az olívaolajat, a hagymát, a kaliforniai paprikát, a fokhagymát és egy csipet sót. Zárjuk le a fedőt, és időnként megkeverve főzzük, amíg a hagyma és a paprika megpuhul, körülbelül 10-12 percig.

3

Adjuk hozzá a darált húst, amit egy spatula segítségével oszlassunk el, és fedő alatt főzzük addig, amíg épphogy megfő és omlóssá válik, körülbelül 8-10 percig.

4

Hozzákeverjük a paradicsompürét, a chiliport, a köményt és a szárított oregánót. Addig főzzük, amíg a hús teljesen be nem vonódik, vagyis körülbelül 2 percig. Ezután adjunk hozzá 2 csésze csirke húslevest (vagy alaplevet) és sört (vagy akár kávét), majd keverjük össze.

5

Zárjuk le a fedőt, és hagyjuk a chilit 10 percig párolódni, egyszer megkeverve. Ezután hozzáadjuk a chili babot, a kockára vágott paradicsomot és a csokoládét, majd alaposan összekeverjük.

6

Zárjuk le ismét a fedőt, és pároljuk körülbelül 15-20 percig, amíg a chili a kívánt állagúra besűrűsödik.

7

Kóstoljuk meg és ha szükséges, adjunk hozzá még egy evőkanál sót, a húsleves vagy alaplé sósságától függően.

8

Az intenzívebb füstös íz érdekében csökkentsük a Traeger hőmérsékletét 80 ℃-ra, és hagyjuk a chilit a grillen fedetlenül, legfeljebb 1 órán át.

9

Tálaljuk a chilis babot frissen apróra vágott korianderrel, reszelt sajttal, zöldhagymával, tejföllel, tortilla chipsekkel és mexikói csípős szósszal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Füstölt chilis bab
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66