Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

A tavasz ízei I. – 5+1 recept a szezonális zöldségekkel

porchetta recept bürgés tomi okosgrill

A tavasz ízei I. – 5+1 recept a szezonális zöldségekkel

Március és április az évszakváltás időszaka, amikor a természet is megújul, és a zöldségek friss, ropogós ízével jelzik az eljövetelét a tavasznak. Az ilyenkor elérhető zöldségek frissessége és íze azonban nem csak a természet változásával magyarázható, hanem a környező termőföldek változó növénytermesztési gyakorlataival is.

A márciusi és áprilisi hónapokban számos szezonális zöldség érhető el a piacon, melyek mind számos egészségügyi előnnyel rendelkeznek, például segítenek megerősíteni az immunrendszert, javítani az emésztést, megelőzik a fertőzéseket és lassítják az öregedést.

A tavaszi zöldségek ráadásul alacsony kalóriatartalmúak és magas a víztartalmuk, ami segíthet a súlykontrollban és a hidratálásban. Következzen 5+1 tavaszi zöldséges recept egyenesen a grillről.

Mézes császáros tészta

mézes császáros tészta recept okosgrill
Mézes császáros tészta

Kezdjük a sort egy könnyű, gyors és igazi ízkavalkádot teremtő tésztaétellel. Ideális lehet könnyű vacsorának, vagy akár baráti összejövetelek alkalmára is. Ha pedig igazán különlegessé szeretnénk varázsolni az élményt, akkor használjunk minél több friss összetevőt, főleg, ami a zöldségeket illeti.

Recept: https://okosgrill.hu/recept/mezes-csaszaros-teszta/

Porchetta tepsi krumpli – Bürgés Tomival

porchetta recept bürgés tomi okosgrill
Porchetta tepsi krumpli – Bürgés Tomival

Talán nem mi vagyunk az egyetlenek, akik a grillszezonban az omlós húsokat és a szaftjukban megfőtt zöldségeket várjuk a legjobban. Ha ezzel te sem vagy másképp, akkor ezt az olaszos receptet Neked találták ki. Igazi mediterrán életérzés, akár a saját konyhánkban is.

Recept: https://okosgrill.hu/recept/porchetta-tepsi-krumpli-burges-tomival/

Grillezett sárgarépa

Mi is lehetne tavaszibb, mint a sárgán világító zsenge répák? Ha Neked is sikerült beszerezned az első frissebb darabokat, akkor mindenképpen érdemes kipróbálni ezt az egyszerű, de annál zseniálisabb receptet. Ha pedig még csak most indulsz bevásárolni, keresd a friss, vékonyabb darabokat a tökéletes eredmény érdekében.

Recept: https://okosgrill.hu/recept/grillezett-sargarepa/

Grillen füstölt amerikai káposztasaláta, coleslaw

Ha pedig nem szeretnénk a répákat csak úgy saját magukba fogyasztani, akkor hozzuk össze a barátaival, a káposztával és a medvehagymával, majd ízesítsük jól be őket. Ezután már csak egy kis füstösséget kell adnunk nekik és máris kész a tökéletes saláta vagy köret, ami után garantáltan minden vendégünk megnyalja majd mind a 10 ujját.

Recept: https://okosgrill.hu/recept/grillen-fustolt-amerikai-kaposztasalata-coleslaw/

Grillezett édesburgonya lime szósszal

A batáta édes íze nagy népszerűségnek örvend a grill rajongók körében, hiszen remekül kiegészíthető enyhébb és pikánsabb fűszerekkel is, az eredmény mindenképpen nyálcsorgatásra ad majd okot. Ezúttal lime szószt adtunk az édesburgonyához, amitől szinte azonnal karibi hangulat alakult ki a grillező körül. Készen állsz az utazásra?

Recept: https://okosgrill.hu/recept/grillezett-edesburgonya-lime-szosszal/

Sült kerti zöldségek almaborecetes mártásban

Ha pedig szeretnénk szinte az összes szezonális zöldséget együtt elkészíteni, akkor érdemes lehet egy pillantást vetnünk erre saláta receptre. A nagyszerűsége éppen abból az egyszerűségből fakad, hogy egy alap ecetes mártást készítünk a zöldségekhez, ami füstölés után igazi megkoronázása lesz ezeknek a friss ízeknek.

Recept: https://okosgrill.hu/recept/sult-kerti-zoldsegek-almaborecetes-martasban-2/

Megosztom ezt a bejegyzést


Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66