Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

A világ legnagyobb kerti vására: spoga+gafa Köln, 2019

Spoga gofa 2019 kerti vásár Köln okosgrill

A világ legnagyobb kerti vására: spoga+gafa Köln, 2019

2019. szeptember 1-3 között került megrendezésre Németországban, Kölnben az idei spoga+gafa, ami a világ legnagyobb kerti vására. Ide kaptunk meghívást, az egyesült államokbeli Pit Boss és Louisiana pellet grillek forgalmazójától. Egy kis beszámoló következik erről a hétvégéről.

Spoga gofa 2019 kerti vásár Köln okosgrill
Spoga gafa 2019

Péntek este utaztunk el Budapestről Kölnbe, ahol úgy terveztük, hogy a hétvégén a vásár mellett megnézzük a várost is. Nos, a városnézés nem jött össze, ugyanis tudtuk, hogy ez egy óriási kiállítás (230.000 nm), de élőben felülmúlta az elképzeléseinket.

Az egész vásár annyira hatalmas, hogy leírni is nagyon nehéz. Összesen 2281 különböző kiállító mutatja meg az termékeit és azt, hogy milyen újdonságokkal készül a jövőre, milyen portékával reformálja meg a piacát. Ezen a hétvégén 124 országból 40.000 látogató érkezik csak ezért a városba. Összehasonlításképpen ez nagyjából Dunakeszi lakosságának felel meg.

A faházak és más kerti eszközök mellett a legnagyobb grillsütő gyártók is képviseltették magukat, nem csak egy-egy apró standdal megjelenve, hanem komoly és részletes kitelepüléssel, bemutató eszközökkel, sütésekkel is. A legtöbb helyen kóstolókkal is kínálták a látogatókat.

Egy kisebb túra, körbenézés után találkoztunk a Pit Boss grilleket gyártó és forgalmazó képviselettel (itt volt a vállalat két vezetője, az európai értékesítés vezető is), akikkel a nap további részét töltöttük. Beszámoltunk az elmúlt egy év eladásairól, sikereiről, visszajelzést adtunk és természetesen jó magyaros szokásképpen nem érkeztünk üres kézzel.

Átadtunk számunkra (összesen 10 db) kis bemutató csomagot Magyarországról. A kis ajándék tartalmazott többek között Tokaji bort, Pick szalámit és paprikát is. A 10 fős amerikai delegáció ezúton is szíves üdvözletét küldi a magyar grillezőknek és bíznak benne, hogy tovább nő ennek a sütési, főzési módszernek a hagyománya hazánkban.

A grillezés területén rengeteg újdonságot, új terméket, kiegészítőt, fűszert láthattunk. Biztosan állíthatjuk, hogy a következő szezonban a magyar grillezők is megismerkedhetnek ezekkel a termékekkel. Elképesztő mértékben okosodik és fejlődik ez az iparág.

A spoga gofa 2019-es kiállításon készült képeinkből itt szemezgethettek. Kérlek nézzétek el nekünk, hogy a képek telefonnal készültek és egyszerűen annyira sok volt az inger, hogy nem minden kép sikerült a legjobbra.

A következő grillszezon máris elkezdődött, hiszen itt az ősz és a tél, amikor újabb finomságok készülhetnek majd a rácsokon és ebben az Okosgrill csapata is teljes mellszélességgel a hazai grillezők mellett áll. 

Ezúton is újra köszönjük a meghívást és vendéglátást a Pit Boss és Louisiana grillek forgalmazóinak és az európai képviseletnek. Jövőre újra találkoztunk a kölni spoga+gofa kerti vásáron. 

Titeket pedig sok szeretettel várunk addig is a facebook csoportunkban.

Megosztom ezt a bejegyzést


Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66