Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Bajnok bbq marhaszegy

Bajnok bbq marhaszegy


Bajnok bbq marhaszegy
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Íme egy eredeti USA-ból importált 8 órás marhaszegy recept, ami annyira egyszerű, hogy 5 hozzávaló szükséges csak hozzá. Meg persze egy szuperokos pellet grill.

Adag12 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő8 óraÖsszesen8 óra 10 perc
Hozzávalók
 6 kg marhaszegy
 3 evőkanál tengeri só
 3 evőkanál őrölt fekete bors
 3 evőkanál fokhagymapor
 3 evőkanál hagymapor
Elkészítés
1

Fordítsuk a fa pellet grillsütőnket „füst” üzemmódba, majd ha már égnek a pelletek emeljük a hőmérsékletet 120°C-ig.

2

Miközben a grill melegszik, vágjuk le a fölöslegs zsíros részeket a szegyről.

3

A húst alaposan kenjük át ezzel a klasszikus fűszerkeverékkel. Az USA-ban ezt a keveréket hívják "Chop House" rubnak. Ez szabadfordításban kifőzdei fűszerezést jelent.

4

Helyezzük a marhaszegyet a grillrácsra. A hús nézzen a "kövér" oldalával felfelé és indulhat a 7-8 órán át tartó lassú főzés. Ha van húshőmérőnk, akkor addig folytatódjon a barbecuezás, amíg a maghőmérséklet 88 ° C-t el nem éri.

5

Vegyük le a grillről és hagyjuk pihenni 20-30 percre az elkészült bajnok bbq marhaszegyet, majd egy éles kés segítségével felszeletelve tálaljuk. Köretnek klasszikus steak burgonyát vagy egy könnyed ecetes zöldség salátát ajánlunk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Masala streetfood – bundás grillsajt, indiai raguvalEgy nem éppen hétköznapi streetfood étel következik, egyenesen az indiai konyha egzotikus világából. Azonban, a végeredmény garantáltan lenyűgözi vendégeinket abszolút finom, páratlan ízjegyeivel. Ráadásul, elég tartalmas ahhoz, hogy jóllakjunk vele anélkül, hogy túlzásba vinnénk a kalóriabevitelt.
Chili-lime fűszerezett kiterített csirkeEz a chili maga az ízek fiesztája, tele fa pellet grillen sült csirkével, fehér babbal és salsa verdével. Tálalhatjuk friss avokádóval, tejföllel és korianderrel a még krémesebb és fűszeresebb chili ízért.
BBQ marhabordákEzek a marhabordák nagyon komoly ízeket hozhatnak Neked! A húst bőségesen fűszerezzük Milestone66 Black fűszerkeverékkel, majd áztatjuk almalével a szaftosság érdekében, végül pedig alacsony hőfokon, lassan tökéletesre sütjük.
Ropogós narancsos csirkeszárnyGrillezett csirkeszárnyból tucatjával léteznek receptek, de ez a változat nem mindennapi! A ropogós, fa pellet grillsütőben sült szárnyak házi készítésű édes-csípős szószban forgatva szintén egy nagyon izgalmas változat.

Hozzávalók

Hozzávalók
 6 kg marhaszegy
 3 evőkanál tengeri só
 3 evőkanál őrölt fekete bors
 3 evőkanál fokhagymapor
 3 evőkanál hagymapor

Elkészítés

Elkészítés
1

Fordítsuk a fa pellet grillsütőnket „füst” üzemmódba, majd ha már égnek a pelletek emeljük a hőmérsékletet 120°C-ig.

2

Miközben a grill melegszik, vágjuk le a fölöslegs zsíros részeket a szegyről.

3

A húst alaposan kenjük át ezzel a klasszikus fűszerkeverékkel. Az USA-ban ezt a keveréket hívják "Chop House" rubnak. Ez szabadfordításban kifőzdei fűszerezést jelent.

4

Helyezzük a marhaszegyet a grillrácsra. A hús nézzen a "kövér" oldalával felfelé és indulhat a 7-8 órán át tartó lassú főzés. Ha van húshőmérőnk, akkor addig folytatódjon a barbecuezás, amíg a maghőmérséklet 88 ° C-t el nem éri.

5

Vegyük le a grillről és hagyjuk pihenni 20-30 percre az elkészült bajnok bbq marhaszegyet, majd egy éles kés segítségével felszeletelve tálaljuk. Köretnek klasszikus steak burgonyát vagy egy könnyed ecetes zöldség salátát ajánlunk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Bajnok bbq marhaszegy
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66