Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett bárányborda sült gesztenyével

Grillezett bárányborda sült gesztenyével


grillezett bárányborda recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Húsimádók figyelem! Az egyik legjobb recept amit báránybordából elkészíthetünk! Hozzá grillezett sült gesztenye és burgonya és egy extra mentás szósz is dukál.

Adag6 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő45 percÖsszesen1 óra 15 perc
Hozzávalók
 5 darab bárányborda
 1 marék petrezselyem
 1 marék menta
 4 gerezd fokhagyma
 100 ml olívaolaj
 só, bors
Köret
 1 marék gesztenye
 2 pohár fehér bor
 3 darab burgonya
 2 evőkanál olívaolaj
 Cayanne-bors
 só, bors
Elkészítés
1

Egy marék gesztenyének vágjuk be a héját, majd áztassuk be két pohárnyi fehérborba egy órára.

2

Krumpliból sárgahéjút érdemes választani, amit vágjunk nagyobb karikákra és keverjük össze olívaolajjal ,Cayenne és sima borssal, valamint sóval.

3

Mindkét szereplő (a gesztenye és a burgonya) is mehet az Okos pellet grillre, hogy készre süljenek.

4

Eközben a bárányhoz készítsünk elő olívaolajat egy tálba. Ehhez nyomjunk 4 gerezd fokhagymát, valamint vágjunk hozzá egy marék petrezselymet és mentát.

5

A bárány bordát csupáncsak sózni és borsozni kell, majd a rácson ízlés szerint átsütni.

6

Tálaláskor az összes résztvevő kerüljön a tányérra és a kever olívaolajos szószt semmiképpen se felejtsük el a hús tetejére kanalazni!

7

Adjuk hozzá a bulgurt és két szál felkarikázott újhagymát. Egy kis keverés után vegyük le a tűzhelyről és kerüljön hozzá fél citrom leve, egy csomag bébispenót és 50 gramm pirított tökmag. Keverés után tálaljuk a szeletekre vágott gesztenyés-aszaltszilvás töltött húshoz.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett zöldséges szendvicsCsak próbáld ki ezt a szendvicset és biztosan egyetértesz majd, hogy a zöldségek semmiképp sem unalmasak! Grillezett padlizsán, cukkini, tök és portobello gomba a pirított ciabatta között, pluszban füstölt hummusszal meglocsolva.
Texas stílusú marhaszegyA texasi BBQ főszereplője a hús. A szósz csak a lehető legkevesebb mellette. A füstölt Texas stílusú marhaszegy ebben a minimalista felfogásban készül, hogy a húsos íz és a textúra ragyoghasson. A végeredmény gazdag, puha és tele természetes ízekkel. Ez a recept megéri az idejét.
Friss sült sonka mustármártássalSokan azt hiszik, hogy a „sonka” szó füstöltséget jelent, de valójában egy húsvágási típusról van szó. Idén próbáljuk ki, hogy egy friss, nyers, pácolatlan és füstöletlen sonkát készítünk a húsvéti ünnepre - vagy éppen egy különleges vasárnapi vacsorára. A sertés hátsó combjából származó húst nem mindig könnyű frissen megtalálni a boltokban, ezért előfordulhat, hogy meg kell kérnünk a hentesünket, hogy külön rendelje meg. De egy biztos ezek az ízek megérik majd a fáradságot. Ráadásul mivel a fa pellet grillsütőn készítjük el, ez a friss sonka kellemes füstös ízt kap majd. A bőr és a hús íze akkor lesz a legjobb, ha egy-két nappal a főzés előtt besózzuk, ezért érdemes egy kicsit előre tervezni.
Grillezett cukkiniNépszerű zöldség a cukkini, bátran ajánljuk grillezéshez. A zöldséget vágás után olívaolajjal, egy kis ecettel és kakukkfüves öntettel megkenjük, a többit pedig a pellet grillsütő fa füstjére bízzuk.

Hozzávalók

Hozzávalók
 5 darab bárányborda
 1 marék petrezselyem
 1 marék menta
 4 gerezd fokhagyma
 100 ml olívaolaj
 só, bors
Köret
 1 marék gesztenye
 2 pohár fehér bor
 3 darab burgonya
 2 evőkanál olívaolaj
 Cayanne-bors
 só, bors

Elkészítés

Elkészítés
1

Egy marék gesztenyének vágjuk be a héját, majd áztassuk be két pohárnyi fehérborba egy órára.

2

Krumpliból sárgahéjút érdemes választani, amit vágjunk nagyobb karikákra és keverjük össze olívaolajjal ,Cayenne és sima borssal, valamint sóval.

3

Mindkét szereplő (a gesztenye és a burgonya) is mehet az Okos pellet grillre, hogy készre süljenek.

4

Eközben a bárányhoz készítsünk elő olívaolajat egy tálba. Ehhez nyomjunk 4 gerezd fokhagymát, valamint vágjunk hozzá egy marék petrezselymet és mentát.

5

A bárány bordát csupáncsak sózni és borsozni kell, majd a rácson ízlés szerint átsütni.

6

Tálaláskor az összes résztvevő kerüljön a tányérra és a kever olívaolajos szószt semmiképpen se felejtsük el a hús tetejére kanalazni!

7

Adjuk hozzá a bulgurt és két szál felkarikázott újhagymát. Egy kis keverés után vegyük le a tűzhelyről és kerüljön hozzá fél citrom leve, egy csomag bébispenót és 50 gramm pirított tökmag. Keverés után tálaljuk a szeletekre vágott gesztenyés-aszaltszilvás töltött húshoz.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett bárányborda sült gesztenyével
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66