Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett kukoricás salsa

Grillezett kukoricás salsa


grillezett kukoricás salsa recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ezt a tartalmas és laktató salsa receptet könnyen alakíthatjuk az általunk kívánt csípősségre – az enyhe fűszerességtől az abszolút tüzességig. Kényeztessük ízlelőbimbóinkat a fatüzelésű kukorica édességével és az ezt kiegyensúlyozó fűszerekkel – a szánk hálás lesz érte.

Adag6 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő45 percÖsszesen1 óra
Hozzávalók:
 4 darab főtt kukorica
 4 darab paradicsomapróra vágva
 10 g koriander, apróra vágva
 1 fej vöröshagymafelkockázva
 1 teáskanál fokhagyma por
 1 teáskanál hagymapor
 1 darab jalapeñokimagozva, felkockázva és grillezve
 1 darab lime leve
 ízlés szerint só, fekete bors
 1 teáskanál Mexikói fűszerkeverékMilestone66 Mexican
Elkészítés
1

Fa pellet grillsütőnket állítsuk be 230℃-os hőmérsékletűre.

2

Helyezzük a kukoricát a grillre, és süssük addig, amíg teljesen elszenesedik, majd távolítsuk el a héját és vágjuk le a szemeket a csutkáról.

3

Keverjük össze a kukoricát a többi hozzávalóval, és tegyük hűtőbe fogyasztásig. Tortilla chipsszel tálaljuk, vagy egy általunk választott fiesta étel kísérőjeként.

4

Vegyük le el a kukoricát és a vajat is a grillről.

5

Húzzuk vissza a kukoricahéjakat, de ne vegyük le vagy távolítsuk el.

6

A kukoricahéjat nyélként használva kenjük meg a kukoricát olvasztott chilis-lime vajjal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Sült kerti zöldségek almaborecetes mártásbanTegyük teljessé a lakomát ezzel a sült zöldségsalátával. A jellegzetes ecetes mártás és a füstölés ízei egyedi ízvilágot kölcsönöznek, mellyel minden vendégünket levehetjük a lábáról.
Sült spárgás-sajtos lepény pancettávalTökéletes előétel lehet ez a sós lepény leveles tészta alappal, friss spárgával, pancettával és parmezánnal. De akár egy könnyű salátával kiegészítve, főételként is tálalhatjuk. Egy igazán egyszerű, mégis elegáns fogás következik.
Szárított marha vietnami módraA szárított marhahús az egészséges és fehérjedús snack lehetőségek közé tartozik. Egy kis adag szárított marhahús a nap során energiát adhat, miközben segít fenntartani a teltségérzetet és az izomtömeget. Készítsd el fa pellet grillsütőn.
Sörös grillkolbász sajtszósszalA grillezés és egy üveg sör szinte kéz a kézben jár és ezzel recepttel csak tovább fokozzuk a kapcsolatot. Sörös grillkolbász következik cheddar sajtszósszal és alaposan megpakolva.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 4 darab főtt kukorica
 4 darab paradicsomapróra vágva
 10 g koriander, apróra vágva
 1 fej vöröshagymafelkockázva
 1 teáskanál fokhagyma por
 1 teáskanál hagymapor
 1 darab jalapeñokimagozva, felkockázva és grillezve
 1 darab lime leve
 ízlés szerint só, fekete bors
 1 teáskanál Mexikói fűszerkeverékMilestone66 Mexican

Elkészítés

Elkészítés
1

Fa pellet grillsütőnket állítsuk be 230℃-os hőmérsékletűre.

2

Helyezzük a kukoricát a grillre, és süssük addig, amíg teljesen elszenesedik, majd távolítsuk el a héját és vágjuk le a szemeket a csutkáról.

3

Keverjük össze a kukoricát a többi hozzávalóval, és tegyük hűtőbe fogyasztásig. Tortilla chipsszel tálaljuk, vagy egy általunk választott fiesta étel kísérőjeként.

4

Vegyük le el a kukoricát és a vajat is a grillről.

5

Húzzuk vissza a kukoricahéjakat, de ne vegyük le vagy távolítsuk el.

6

A kukoricahéjat nyélként használva kenjük meg a kukoricát olvasztott chilis-lime vajjal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett kukoricás salsa
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66