Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Kétszer sült édesburgonya

Kétszer sült édesburgonya


kétszer sütött édes burgonya recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Batáta, édesburgonya, teljesen mindegy. Az egyik legjobb alapanyag, hiszen annyira könnyen formálhatjuk az ízét. Sajt, bacon, tejföl... akár egy nyári lángos is lehetne itt, de ez most könnyű és nagyon finom kétszer sütött édesburgonya receptje.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 20 perc
Hozzávalók
 4 darab édesburgonya(batáta)
 1 evőkanál fűszerkeverék
 3 szelet bacon
 hagyma
 100 g sajt
 2 evőkanál tejföl
Elkészítés
1

A kerti grillsütőnkben süssük az édesburgonyákat 200°C fokon 50 percen keresztül - héjában. Így a belseje puha lesz és könnyen dolgozhatunk majd vele.

2

Miután kihűlt, vágjuk ketté és kanalazzuk ki a belsejét egy tálba.

3

Fűszerezzük a kivájt édesburit és adjuk hozzá a kockázott bacont, hagymát, sajtot, tejfölt. A bacont nem szükséges elősütni.

4

Töltsük vissza a masszát a édesburgonyákba, majd helyezzük egy tepsibe és tegyük vissza grillsütőbe 15-20 percre, vagy amíg a sajt barnulni nem kezd, mindezt már 175°C-on.

5

Elkészültekor további sajtot, bacont, tejfölt dobhatunk rá, hogy fokozzuk az élvezeteket.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Velőscsont baconbe tekert kukoricávalEgyik kedvenc előételünket mutatjuk be, ami akár már egy teljes fogásként is helyt áll: velőscsont baconbe tekert kukoricával fa pellet grillen elkészítve.
BBQ sertésoldalasA száraz fűszeres bbq oldalas a grillezés egyik legszebb és legfinomabb terméke. Annyira szeretik az egész világon, hogy a top grill és barbecue alapanyagról van szó. Már elkészítése után a fellegekben fogunk járni a mennyei illatoktól.
Grillezett sárgarépaA látványos megjelenésű füstön sült sárgarépa, ami nagyon finom magában és köretként is. Érdemes zsengém, vékonyabb répától készíteni.
Grillezett kukoricás salsaEzt a tartalmas és laktató salsa receptet könnyen alakíthatjuk az általunk kívánt csípősségre – az enyhe fűszerességtől az abszolút tüzességig. Kényeztessük ízlelőbimbóinkat a fatüzelésű kukorica édességével és az ezt kiegyensúlyozó fűszerekkel – a szánk hálás lesz érte.

Hozzávalók

Hozzávalók
 4 darab édesburgonya(batáta)
 1 evőkanál fűszerkeverék
 3 szelet bacon
 hagyma
 100 g sajt
 2 evőkanál tejföl

Elkészítés

Elkészítés
1

A kerti grillsütőnkben süssük az édesburgonyákat 200°C fokon 50 percen keresztül - héjában. Így a belseje puha lesz és könnyen dolgozhatunk majd vele.

2

Miután kihűlt, vágjuk ketté és kanalazzuk ki a belsejét egy tálba.

3

Fűszerezzük a kivájt édesburit és adjuk hozzá a kockázott bacont, hagymát, sajtot, tejfölt. A bacont nem szükséges elősütni.

4

Töltsük vissza a masszát a édesburgonyákba, majd helyezzük egy tepsibe és tegyük vissza grillsütőbe 15-20 percre, vagy amíg a sajt barnulni nem kezd, mindezt már 175°C-on.

5

Elkészültekor további sajtot, bacont, tejfölt dobhatunk rá, hogy fokozzuk az élvezeteket.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Kétszer sült édesburgonya
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66