Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Nashville szendvics főtt, grillezett kukoricával

Nashville szendvics főtt, grillezett kukoricával


nashville szendvics grillrecept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Mi jellemzi a Nashville szendvicset? Ropogós, bundás hús rengeteg fűszerrel és chilivel. Az alap csirkés változatot most rib eye steakkel készítettük el.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő40 percÖsszesen1 óra
Hozzávalók
 1 szelet rib-eye steak
 2 cső kukorica
 1 teáskanál olívaolaj
 1 teáskanál barnacukor
 kovászos cipó
 madársaláta
Fűszerezés/szósz
 1 evőkanál füstölt paprika
 1 evőkanál Cayenne-bors
 1 teáskanál őrölt chili
 1 evőkanál fokhagymapor
 őrölt chipotle paprika ízlés szerint
 1 evőkanál barnacukor
 só ízlés szerint
Panírozás
 kukorica liszt
 fehér liszt
 Cayenne-bors
 őrölt chipotle
 tojás
Elkészítés
1

Készítsük el a Nashville szendvics szósz alapját: a füstölt paprikát, a Cayenne-borsot, az őrölt chilit, a chipotle paprikát, a fokhagymaport, a barnacukrot és a sót alaposan keverjük össze, majd tegyük félre.

2

A köret elkészítése: a kukorica csöveket vágjuk ketté, majd tegyük forrásban lévő vízbe. Adjunk hozzá egy kis olívaolajat és cukrot, majd lefedve főzzük 10 percig keresztül.

3

A megfőtt kukoricát kenjük át vajjal, majd helyezzük a pellet grillsütőre 160-180 °C-on 5-10 percre, amíg egy kicsit megpirul.

4

Panírozás előtt melegítsük fel az olajat, majd egy tálban keverjünk össze kukorica és normál lisztet egyenlő arányban, amit Cayanne-borssal és chipotle paprikával bolondítsunk meg. Panírozzuk be a steak szeletet és helyezzük a forró olajba, majd süssük kb. 15 percig.

5

Egy serpenyőben olvasszunk vajat, majd a szósz alapját képző fűszerkeveréket forraljuk fel benne pár perc alatt.

6

A kovászos cipót vágjuk félbe, kenjük át vajjal és a grill rácsain pirítsuk meg.

7

Miután megpirult, állítsuk össze a szendvicset. Alulra helyezzünk bőven madársalátát, majd érkezhet rá a steak, amit locsoljunk le a szósszal. Vágjuk ketté és élvezzük ezt a különleges szendvicset.

Jó étvágyat!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Friss sült sonka mustármártássalSokan azt hiszik, hogy a „sonka” szó füstöltséget jelent, de valójában egy húsvágási típusról van szó. Idén próbáljuk ki, hogy egy friss, nyers, pácolatlan és füstöletlen sonkát készítünk a húsvéti ünnepre - vagy éppen egy különleges vasárnapi vacsorára. A sertés hátsó combjából származó húst nem mindig könnyű frissen megtalálni a boltokban, ezért előfordulhat, hogy meg kell kérnünk a hentesünket, hogy külön rendelje meg. De egy biztos ezek az ízek megérik majd a fáradságot. Ráadásul mivel a fa pellet grillsütőn készítjük el, ez a friss sonka kellemes füstös ízt kap majd. A bőr és a hús íze akkor lesz a legjobb, ha egy-két nappal a főzés előtt besózzuk, ezért érdemes egy kicsit előre tervezni.
Vegán burger és zsemle Hévízi ÁkossalVegán ételek grillsütőn? Miért is ne! A burger egy klasszikus grillétel, de ebben a rendhagyó videóban most egy vegán burgert készíteünk el Ákossal. Ez a recept #olajmentes #szójamentes #teljesértékű #vegán
Grillezett cukkiniNépszerű zöldség a cukkini, bátran ajánljuk grillezéshez. A zöldséget vágás után olívaolajjal, egy kis ecettel és kakukkfüves öntettel megkenjük, a többit pedig a pellet grillsütő fa füstjére bízzuk.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 szelet rib-eye steak
 2 cső kukorica
 1 teáskanál olívaolaj
 1 teáskanál barnacukor
 kovászos cipó
 madársaláta
Fűszerezés/szósz
 1 evőkanál füstölt paprika
 1 evőkanál Cayenne-bors
 1 teáskanál őrölt chili
 1 evőkanál fokhagymapor
 őrölt chipotle paprika ízlés szerint
 1 evőkanál barnacukor
 só ízlés szerint
Panírozás
 kukorica liszt
 fehér liszt
 Cayenne-bors
 őrölt chipotle
 tojás

Elkészítés

Elkészítés
1

Készítsük el a Nashville szendvics szósz alapját: a füstölt paprikát, a Cayenne-borsot, az őrölt chilit, a chipotle paprikát, a fokhagymaport, a barnacukrot és a sót alaposan keverjük össze, majd tegyük félre.

2

A köret elkészítése: a kukorica csöveket vágjuk ketté, majd tegyük forrásban lévő vízbe. Adjunk hozzá egy kis olívaolajat és cukrot, majd lefedve főzzük 10 percig keresztül.

3

A megfőtt kukoricát kenjük át vajjal, majd helyezzük a pellet grillsütőre 160-180 °C-on 5-10 percre, amíg egy kicsit megpirul.

4

Panírozás előtt melegítsük fel az olajat, majd egy tálban keverjünk össze kukorica és normál lisztet egyenlő arányban, amit Cayanne-borssal és chipotle paprikával bolondítsunk meg. Panírozzuk be a steak szeletet és helyezzük a forró olajba, majd süssük kb. 15 percig.

5

Egy serpenyőben olvasszunk vajat, majd a szósz alapját képző fűszerkeveréket forraljuk fel benne pár perc alatt.

6

A kovászos cipót vágjuk félbe, kenjük át vajjal és a grill rácsain pirítsuk meg.

7

Miután megpirult, állítsuk össze a szendvicset. Alulra helyezzünk bőven madársalátát, majd érkezhet rá a steak, amit locsoljunk le a szósszal. Vágjuk ketté és élvezzük ezt a különleges szendvicset.

Jó étvágyat!
Nashville szendvics főtt, grillezett kukoricával
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66