Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Pork belly burnt ends – varázslat császárhúsból

Pork belly burnt ends – varázslat császárhúsból


pork belly burnt ends recept okosgril
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Az egyik legjobb dolog, ami a császárhússal történhet: a pork belly burnt ends. A szószerinti magyarra fordított "égetett végek" egy eléggé elrontott ételnek tűnhet.. Pedig ebben az esetben egy annyira finom csemegéről van szó, amiért még a gyerkőcök is oda vannak!

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő5 óra 20 percÖsszesen5 óra 50 perc
Hozzávalók
 2 kg császárhús
 
 bors
 3 evőkanál olívaolaj
 300 ml almaecet, almalé
 250 g bbq szósz
 100 g méz
 100 g vaj
Elkészítés
1

A császárhúsról távolítsuk el a bőrt (persze sokan szeretik, ha rajta marad), majd vágjuk egységes 2x2 vagy 3x3 cm-s kockákra.

2

A húsra öntsük rá az olajat és forgassuk át alaposan SPG (só, bors, fokhagyma) fűszerezéssel.
Az arányok egységesek. 1 kanál só, 1 kanál őrölt bors, 1 kanál fokhagymapor (ízlés szerint használjuk). Ezután pihentessük hűtőben egy éjszakára.

3

A fa pellet grillsütőt állítsuk 110-120°C fokra és helyezzük a rácsokra a pácolt császárhúsokat kb. 3 órára. 2-3x érdemes átfújni almalé/almaecet 1-1-es arányú keverékével.

4

Az idő letelte után tegyük a kockákat egy tepsibe, majd öntsük rá a barbecue szószt, mézet, vajat, de még akár egy kis whisky-vel is megkoronázhatjuk. Keverjük össze, majd a tepsit fedjük le alufóliával és újabb 1 órán keresztül süssük ezen a hőmérsékleten.

5

Az egy óra letelte után jöhet az újabb varázslat, távolítsuk el az alufóliát, keverjük kicsit át és mehet vissza újabb 1 órára. Ha esetleg sok a leve, nyugodtan vehetünk le belőle.

6

A végén felvihetjük a hőmérsékletet 15-20 percre, hogy jobban rásüljön a húsra a szósz.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Texas stílusú marhaszegyA texasi BBQ főszereplője a hús. A szósz csak a lehető legkevesebb mellette. A füstölt Texas stílusú marhaszegy ebben a minimalista felfogásban készül, hogy a húsos íz és a textúra ragyoghasson. A végeredmény gazdag, puha és tele természetes ízekkel. Ez a recept megéri az idejét.
Márton napi libacomb párolt káposztával – Szoky konyhájaMárton napon hagyományosan liba recepteket készítünk. Így varázsolt Szoky is ezzel a fantasztikus libacomb recepttel a pellet grillsütőn, amihez párolt lilakáposztát és hagymás tört burgonyát is tálalt. Az eredmény fantasztikus lett, de beszéljen ő erről a videón.
Göngyölt szarvashús sajtos tojásos nokedlivelManapság felcsapva a netet könnyedén betudjátok szerezni a különböző vadhúsokat. Úgy hogy a most mi is így tettünk. A szarvashús mellé készítünk egy klasszikus uborkasalit, köretnek sajtos tojásos nokedlit, valamint egy juhtúrós krémet.

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 kg császárhús
 
 bors
 3 evőkanál olívaolaj
 300 ml almaecet, almalé
 250 g bbq szósz
 100 g méz
 100 g vaj

Elkészítés

Elkészítés
1

A császárhúsról távolítsuk el a bőrt (persze sokan szeretik, ha rajta marad), majd vágjuk egységes 2x2 vagy 3x3 cm-s kockákra.

2

A húsra öntsük rá az olajat és forgassuk át alaposan SPG (só, bors, fokhagyma) fűszerezéssel.
Az arányok egységesek. 1 kanál só, 1 kanál őrölt bors, 1 kanál fokhagymapor (ízlés szerint használjuk). Ezután pihentessük hűtőben egy éjszakára.

3

A fa pellet grillsütőt állítsuk 110-120°C fokra és helyezzük a rácsokra a pácolt császárhúsokat kb. 3 órára. 2-3x érdemes átfújni almalé/almaecet 1-1-es arányú keverékével.

4

Az idő letelte után tegyük a kockákat egy tepsibe, majd öntsük rá a barbecue szószt, mézet, vajat, de még akár egy kis whisky-vel is megkoronázhatjuk. Keverjük össze, majd a tepsit fedjük le alufóliával és újabb 1 órán keresztül süssük ezen a hőmérsékleten.

5

Az egy óra letelte után jöhet az újabb varázslat, távolítsuk el az alufóliát, keverjük kicsit át és mehet vissza újabb 1 órára. Ha esetleg sok a leve, nyugodtan vehetünk le belőle.

6

A végén felvihetjük a hőmérsékletet 15-20 percre, hogy jobban rásüljön a húsra a szósz.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Pork belly burnt ends – varázslat császárhúsból
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66