5+1 szósz recept grill ételekhez, hogy sose legyünk pácban.
Kezdő grillezőknél bizony elő szokott fordulni, hogy egy-egy fogás kicsit tovább marad a sütőben, mint kellett volna és ebből sajnos elég száraz végeredmények tudnak születni. Ilyenkor különösen jól jöhet, ha van a tarsolyunkban egy két tuti biztos, letesztelt és finomra hangolt szósz recept, amit bármikor bevethetünk. A következőkben 5+1 szósz-pác-kence leírását olvashatjátok kifejezetten grill ételekre tökéletesítve.
Házi paleo BBQ szósz
Kezdjük rögtön a sort egy csípős sertéshúsra specializált szósszal, ami ráadásul paleo diétát követő olvasóink is bátran elkészíthetnek. Ez a krém tehát semmilyen feldolgozott összetevőt nem tartalmaz és még kezdőbbek is bátran ajánljuk, hiszen a szószt még főzni sem kell, elég csak összekeverni.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/hazi-paleo-bbq-szosz/
Mézes-fokhagymás csirkeszárny szósz
Hagyományos népi orvoslásban a mézes fokhagymát különböző torok megbetegedések gyógyítására használják, de ne aggódjunk, ettől még nem lesz a csirkénknek „gyógyszer” íze, sőt. Ez az egyszerre édes és csípős bevonat telt ízekkel koronázza majd meg a grillezett húsunkat és mindössze 4 összetevőre van szükségünk, hogy elkészítsük a család új kedvenc szószát.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/mezes-fokhagymas-csirkeszarny-szosz/
Áfonyás jalapeno lekvár
És ha már váratlan kombinációk, akkor nem maradhatott le a listánkról ez a lekvár sem. Elsősorban grillsajtok vagy húsgolyók mellé, valamint hamburgerekbe ajánljuk, de mindenkit bíztatnánk további kísérletezésre. Az áfonya édességét mesésen egészíti ki a jalapeno pikánssága egy tökéletes eleggyé összeállva. Bevállalósoknak mindenképpen ajánljuk kipróbálásra.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/afonyas-jalapeno-lekvar/
Ananászos füstölt salsa szósz
Az édes ízek ezúttal is kiegészülnek egy másik aromával, amiről ezúttal a fafüstölés gondoskodik. Ezt a szószt elsősorban mártogatósként ajánljuk akár húsételek, tacok, nachos chips vagy grillezett zöldségek mellé. Az édességről pedig ezúttal egy másik gyümölcs, az ananász gondoskodik, amit később dekorációs elemként is bátran felhasználhatunk, ha igazán különleges tálalással lepnénk meg vendégeinket.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/ananaszos-fustolt-salsa-szosz/
Buffalo csirkerszárny szósz
Az igazi amerikai grill party életérzés alapját is képezheti ez a kifejezetten sült csirkeszárnyhoz ajánlott szósz, aminek elkészítése mindössze 10 percet vesz igénybe. Ez a nagy hagyománnyal rendelkező kence szinte minden amerikai boltban megtalálható kész, bekevert formában, de miért fizetnénk érte sok-sok pénzt, ha egyszer otthon is könnyen gyorsan előállíthatjuk? Próbáld ki ma te is!
Recept: https://okosgrill.hu/recept/buffalo-csirkeszarny-szosz/
Chimichurri – argentin bbq pác, szósz
Abban talán sokan egyetértünk, hogy a fantasztikus marhasülteknek nincs párjuk, de mi lenne, ha még tovább fokoznánk az ízorgiát ezzel a hagyományos argentin mártással? A Chimichurri (csimicsurri) szószt steak rajongóknak szint kötelező kipróbálni, és a jó hír, hogy a hozzávalók nagy valószínűség szerint már most ott várják az éléskamrádban, hogy belekerülhessenek ebbe a különleges mártásba.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/chimichurri-argentin-bbq-pac-szosz/