Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezünk steaket – 3 recept az igazi éttermi élményért

argentin bélszin tejszines tészta recept okosgrill

Grillezünk steaket – 3 recept az igazi éttermi élményért

Sokan választják a steaket különleges alkalmak megünneplésére, ám az elkészítés sokszor nehézkes lehet, hiszen a tökéletes eredményhez több erőfeszítésre van szükség, mintsem egyszerűen csak rádobni a húst a grillsütőre. Az elkészítés ugyanis számos apró részletet rejt magában, úgy, mint a minőségi hús kiválasztása, a megfelelő fűszerezés vagy a megfelelő sütési idő. Egy jó minőségű steak tökéletesen elkészítve nem csak ízletes, de tápláló is. A steak kiválasztása előtt érdemes tudni, hogy milyen húsról van szó, hiszen a különböző fajták eltérő sütési időket igényelnek. A steak minősége szintén fontos tényező, a magasabb minőségű húsoknak jobb íze van, és könnyebben lehet őket elkészíteni.

A steak fűszerezése aztán már a személyes ízlés függvénye, de fontos figyelembe venni a hús ízét is. Ezeket a húsokat általában sóval, borssal, fokhagymával és rozmaringgal ízesítjük és fontos, hogy a steaket a fűszerekkel legalább 30 perccel a sütés előtt készítsük elő, hogy azok jól bejárhassák a húst.
A steak sütése a következő kulcsfontosságú lépés, és itt jönnek képbe a különböző technikák. A steaket lehet közvetlenül a grillezőrácsra helyezni, vagy előmelegített serpenyőben sütni. A steak sütési ideje azonban függ a vastagságától, és az ízlésünknek is megfelelően lehet angolos, közepesen átsült vagy átsült. Ezeknek a szinteknek a pontos ellenőrzéséhez használhatunk húshőmérőt. Az viszont biztos, hogy a grillezés magas hőfokon történik, és ha mindent jól csinálunk, akkor az így elkészült hús kívül ropogós, belül pedig szaftos lesz.

Ezek hallatán azért reméljük nem bátortalanodtatok el a kipróbálástól, de ha mégis, akkor hadd segítsünk 5+1 recepttel, amit, hogy ha szépen végig követtek, akkor igazi éttermi élményben lehet majd részetek.

Argentin bélszín – steak – gombás tejszínes pikáns tésztával

argentin bélszin tejszines tészta recept okosgrill
Argentin bélszín – steak – gombás tejszínes pikáns tésztával

Szerencsére az ízletesség nem mindig kerül hosszas órák fáradalmaiba és erre kiváló példa ez az Argentin bélszín recept, amelyet ezúttal egy gombás-tejszínes pikáns tészta egészít ki. Természetesen a tészta csípőssége egyéni igényekre szabható, ám mi mégis azt javasoljuk, hogy bátran kísérletezzünk, hiszen a hús szaftossága nagyszerűen egészíti majd ki ezeket az ízeket.

Recept: https://okosgrill.hu/recept/argentin-belszin-steak-gombas-tejszines-pikans-tesztaval/

Argentin T-bone steak chimichurri szósszal

t-bone steak recept okosgrill
Argentin T-bone steak chimichurri szósszal

És ha már volt szó Argentínáról, akkor természetesen nem hagyhattuk ki a listánkról ezt a tradicionális T-bone steak alapreceptet, amihez ráadásul az autentikus chimichurri szószt készítettük el. Igazi hagyományőrző életérzés, ami most a te konyhádban is életre kelhet.

Recept: https://okosgrill.hu/recept/argentin-t-bone-steak-chimichurri-szosszal-fald-fel-receptek/

Emu steak tzatzikivel

Ha pedig valami még extravagánsabb fogásra vágynánk, akkor kipróbálhatjuk az emu steaket egy frissítő tzatziki kíséretében. Igen, jól olvastad, emu húst használunk ebben a receptben, amely itthon ugyan kevésbé elterjedt, de a világ számos országában nagy népszerűségnek örvend. Miért ne adhatnánk mi is egy esélyt neki?

Recept: https://okosgrill.hu/recept/emu-steak-tzatzikivel-fald-fel-receptek/

Megosztom ezt a bejegyzést


Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66