Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Húsmentes receptek: 6 grill étel (nem csak) vegetáriánusoknak

ricset vegán sólet recept okosgrill

Húsmentes receptek: 6 grill étel (nem csak) vegetáriánusoknak

Gyakran az a kritika éri a grillezést és a grilles fogásokat, hogy nagyon hús központúak, és így például a vegetáriánusoknak nehéz lehet mit készíteni a közös sütögetések alkalmával. Itt az ideje azonban, hogy ezt a gondolatot magunk mögött hagyjuk, hiszen rengeteg variáció készíthető a hagyományos receptekből is, valamint új, eredeti ötletek is folyamatosan kialakításra kerülnek.  Következzen tehát 6 fogás (nem csak) vegetáriánusoknak, hogy ezentúl még könnyebb legyen mindenkinek megtalálni a kedvenc grill ételeit.

Grillezett kukorica parmezánnal és fokhagymával

hogyan kell kukoricát grillezni recept okosgrill
Grillezett kukorica

Ha van olyan alapanyag, ami népszerűbb még a kukoricánál is, az egész biztosan a parmezán sajt.. vagy netalán a sült fokhagyma?

De miért is kéne választani, ha egyszer mind a három finomságot ötvözhetjük a tökéletes receptben. Ha csak egy valamit próbálsz ki a legközelebbi sütögetésnél, akkor szerintünk erre essen a választás.

Recept: https://okosgrill.hu/recept/grillezett-kukorica-parmezannal-es-fokhagymaval/

Ricset- vegán sólet agyagedényben Hévízi Ákossal

ricset vegán sólet recept okosgrill
Ricset, a vegán sólet

És mi lenne akkor, ha nem csak húsmentes, de egy egyenesen vegán fogást készítenénk a következő grillezéskor?

A közismert sólet talán kevésbé ismert vegán kistestvére a ricset például ideális választás lehet erre az alkalomra. Ezt a zöldségekkel felturbózott gerslis, agyagedényben készülő egytálételt Hévízi Ákossal a veganblog.hu társalapítójával alakítottuk ki közösen olvasóink számára.

Recept: https://okosgrill.hu/recept/ricset-vegan-solet-agyagedenyben-hevizi-akossal/

Füstölt Hawaii tésztasaláta

hawaii tésztasaláta recept okosgrill
Hawaii tésztasaláta

Ha pedig még egzotikusabb vizekre eveznénk, akkor köszönthetjük például egy nagy Alohával ezt a krémes makaróni salátát! A klasszikus receptet most egy majonézes, sárgarépás, fekete olívás és mogyoróhagymás keverékkel egészítjük ki, mindezt pedig a tökéletes füstillattal koronázzuk meg.

Vigyázzat! Függőséget okozhat!

Recept: https://okosgrill.hu/recept/fustolt-hawaii-tesztasalata/

Grillezett kukoricás salsa

ananászos füstölt salsa szósz recept okosgrill
Ananászos füstölt salsa szósz

Ha pedig Hawaii helyett inkább Mexikó felé kalandoznánk, akkor például ezt a tartalmas és laktató salsa receptet könnyen alakíthatjuk a saját ízlésünkhöz – legyen szó akár az enyhe fűszerességről vagy az abszolút tüzességről.

Kényeztessük ízlelőbimbóinkat a fatüzelésű kukorica édességével és az ezt kiegyensúlyozó fűszerekkel – a szánk hálás lesz érte.

Recept: https://okosgrill.hu/recept/grillezett-kukoricas-salsa/

Grillezett sörös káposzta

grillezett káposzta recept okosgrill
Grillezett káposzta

Visszatérve egy kicsit a közelebbi tájakra, következzen egy bajor és ír jegyeket hordozó fogás, ahol a káposzta enyhén csípős fűszerezéssel készül, méghozzá egy egész doboz Guiness sörben főve. Mindezt pedig a fa tüzelésű grill füstös ízei fogják össze egy igazán tartalmas étellé, ami akár köretként, akár önállóan is gond nélkül megállja a helyét.

Recept: https://okosgrill.hu/recept/grillezett-soros-kaposzta/

Grillezett articsóka hideg tojásszósszal

grillezett articsóka recept okosgrill
Grillezett articsóka

Ha pedig valami elegánsabb ételt keresünk, akkor az a grillezett articsóka lesz a biztos választás, hiszen nem csak ízletes, de nagyon látványos is. Bár a „Sauce Gribiche” elnevezés elsőre érdekesen hangozhat, de valószínűleg azonnal nagy kedvenccé válik majd.

A keménytojást, friss fűszernövényeket, savanyúságokat, kapribogyót és majonézt ötvöző szósz tökéletes párosítás ehhez a sült zöldségféléhez, ráadásul a teljes fogás mindennel együtt fél óra alatt elkészül, így a kérdés már csak az, hogy te be mered-e vállalni ezt a különleges ízkombinációt?

Recept: https://okosgrill.hu/recept/grillezett-articsoka-hideg-tojasszosszal/

Megosztom ezt a bejegyzést


Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66