7+1 grill recept Halloweenre, aminek örülni fognak a gyerekek

7+1 grill recept Halloweenre, aminek örülni fognak a gyerekek

Halloween ünnepe egy ősi kelta ünnep, amit október 31-én ünnepel a világ, de persze eredetileg főképp az USA-hoz kapcsolhatók a hagyományok. Mivel itthon is hódít a móka, ezért összeraktunk néhány népszerű receptet, ami igazán vicces lehet és grillsütőn is elkészíthető.

Halloween Jalapeno múmiák recept okosgrill

Bevezető

A csokit vagy csínyt Halloween ünnepi csokigyűjtés egy tradicionális esti program az USA-ban a gyerekek körében. Ahogy nálunk a locsolkodás, itt is a gyerekek már napokkal előtte izgulnak és alig várják, hogy körútra mehessenek, illetve még be is öltöznek valami menő jelmezbe.

Persze nem mindenki nézi jó szemmel, hogy ez a hagyomány Magyarországon is egyre inkább hódít, már-már szentségtörésnek kiáltják ki, de érdemes helyre tenni a dátummal kapcsolatban néhány tényt.

Október 31. A Halloween ünnepe, november 1. Mindenszentek, november 2. pedig Halottak napja. Szóval ez koránt sem húz keresztbe semmilyen hazai hagyományt, egyszerűen a gyerekek jól érzik magukat, vidámak, finom csokikat és édességet esznek meg készítenek néhány rajzot vagy tököt faragnak az oviban és a suliban.

Receptek Halloweenra

Most pedig jöjjenek végre a receptek. Érdemes tisztázni, hogy ezek a grill receptek főképp gyerekeknek készültek, persze a jalapenos paprika nem feltétlenül.

1. Mini pókos pizza

Elég menő kis pizza, természetesen klasszikus paradicsomos alapú és sok-sok sajttal. A varázslat pedig egy kis játék az olíva bogyókkal.

Mini pókos pizza – Halloween grill receptHalloweeni külön kiadásunkban a gyerekeknek kedvezünk. A grillsütőn bármikor készülhet nekik is néhány meglepetés recept. Biztosan mosolyogva, boldogan fogják fogyasztani. Következzen a mini pókos pizza recept.

2. Jalapeno múmiák

Itt is vagyunk az első inkább felnőtteknek szóló receptnél. Mivel a paprika erős ezért inkább gyereknek keressünk egy olyan paprikát, amit nem fogja kikergetni őket a világból. A töltött jalapeno egyébként is nagyon népszerű grillrecept, de rántva is nagyon finom, tejfölös mártással pedig egyenesen a kedvencünk.

Töltött jalapeno múmiák – Halloween grill receptHalloweeni külön kiadásunkban a gyerekeknek kedvezünk. A grillsütőn bármikor készülhet nekik is néhány meglepetés recept. Biztosan mosolyogva, boldogan fogják fogyasztani. Következzen a töltött jalapeno múmiák recept.

3. Múmia virslik

Ez a recept már tényleg a gyerekeknek kedvez – főleg, ha sikerül múmia figurát alkotni a tésztákból. Ha a tésztából ropikat gyúrunk, akkor sokkal menőbb lesz (és persze ijesztőbb is), ha pedig a szemeket is megoldjuk ügyesen, akkor a gyerekek végképp odalesznek. Mártogatós szószokkal, pl. sajt szósszal, bbq szósszal.

Virsli múmiák – Halloween grill receptHalloweeni külön kiadásunkban a gyerekeknek kedvezünk. A grillsütőn bármikor készülhet nekik is néhány meglepetés recept. Biztosan mosolyogva, boldogan fogják fogyasztani. Következzen a virslis múmiák receptje.

4.Ijesztő virsli ujjak

Ezzel a recepttel már az volt a cél, hogy az ijesztő érzés valós legyen. Személy szerint azt gondolom, hogy annyira undin néz ki, hogy az már finom is lehet.

Ijesztő virsli ujjak – Halloween grill receptHalloweeni külön kiadásunkban a gyerekeknek kedvezünk. A grillsütőn bármikor készülhet nekik is néhány meglepetés recept. Biztosan mosolyogva, boldogan fogják fogyasztani. Következzen az ijesztő virsli ujjak receptje.

5. Véres virsli ujjak hot-dog

Hasonló érzés fog el, mint az előző receptnél, de legalább tudjuk, hogy a grillen készült hot-dog finom. Ha a gyerekek hagynak néhány darabot, akkor érdemes csukott szemmel enni.

Véres virsli ujjak hot-dog – Halloween grill receptHalloweeni külön kiadásunkban a gyerekeknek kedvezünk. A grillsütőn bármikor készülhet nekik is néhány meglepetés recept. Biztosan mosolyogva, boldogan fogják fogyasztani. Következzen az ijesztő vére virslis hot-dogok.

6. Fasírt múmiák

Nagy kedvencünk a fasírt és még inkább nagy kedvenc a gyerekeknél a tésztával bekötött, múmia grill fasírt. Szintén bbq szósszal vagy mustáros bbq szósszal nagyon finom szokott lenni és tutira elfogy.

Múmia fasírt – Halloween grill receptHalloweeni külön kiadásunkban a gyerekeknek kedvezünk. A grillsütőn bármikor készülhet nekik is néhány meglepetés recept. Biztosan mosolyogva, boldogan fogják fogyasztani. Következzen a fasírt múmiák receptje.

7. Gluténmentes sütőtök kuglóf

Itt a kép csak illusztráció, de a recept tutira nagyon finom és gluténmentes is. Ha édesszájúak keresnek Halloweenre receptet, akkor ezzel nem lőhetnek mellé. A szeletelés után pedig lekvárral vagy fagyival tálalva tutira mindenkinek ízleni fog majd.

Gluténmentes sütőtök kuglóf – Halloween grill receptHalloweeni külön kiadásunkban a gyerekeknek kedvezünk. A grillsütőn bármikor készülhet nekik is néhány meglepetés recept. Biztosan mosolyogva, boldogan fogják fogyasztani. Következzen a sütőtök formájú kuglóf.

+1. Batman bbq denevér szárnyak

A plusz egy recept már egy klasszikus grill recept és bár a hőtartomány nem a barbecue sütéshez passzol (persze úgy is elkészíthető), de nagyon látványos és finom is, mivel csak ételfestékkel játszunk és a barbecue fedő szósz nagyon finom. Batman meg egyébként is nagyon menő a gyerekek körében.

Batman BBQ szárnyak – Halloween grill receptBatman beköltözött a grillrácsokra. A fekete csirkeszárnyak nem égtek ám oda, mindössze egy kis Halloweeni trükköt bevetve csalunk kicsit és denevér szárnyakat utánzunk.

Összefoglalás

Reméljük, hogy sikerült néhány mosolyt csalni az arcotokra ezekkel a receptekkel, de lesz köztük olyan is, amit majd elkészül a grillsütők rácsain. 

A gyerekek mellett persze a felnőttek számára is jó néha egy-egy különleges receptet kipróbálni. Persze egy kis fantáziával (és ételfestékkel) bármilyen recept átalakítható ijesztő Halloweenes recepté és máris ünnepi hangulatot varázsolhatunk a tányérokra.

Ha tetszettek a receptek gyere csatlakozz hozzánk a BBQ és grill közösség facebook csoportban.