Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Szárnyas receptek egyenesen a grillről: csirkétől a pulykáig

csirke taco recept okosgrill

Szárnyas receptek egyenesen a grillről: csirkétől a pulykáig

A legtöbb társaságban ideális választás lehet, ha inkább szárnyasból készült ételeket kínálunk, hiszen nem mindenki vevő a nehezebb húsokra. Következzen most 5+1 grillrecept, hogy egy kicsit már a nyári ízeket is megidézhessük a jó idő közeledtével.

BBQ szósszal pácolt csirkemell

barbecue csirkemell recept okosgrill
Csirkemell barbecue szószban

Ha biztosra mennénk a következő vendégváráskor, akkor mindenképpen ezt a BBQ szószos alapreceptet ajánljuk, hiszen könnyen elkészíthető, szaftos, és telt ízeivel egész biztosan mindenkit levesz majd a lábáról.

A fűszerezésről ezúttal a Traeger Sweet & Heat BBQ barbecue szósz gondoskodik, ami leveszi vállunkról a kísérletezés kockázatát és még pácként is bátran használható, ha tovább fokoznánk az ízeket. 

Recept: https://okosgrill.hu/recept/bbq-szosszal-pacolt-csirkemell/

Töltött grillezett csirkés taco

csirke taco recept okosgrill
Csirke taco recept

Egy igazi mexikói fiesta elmaradhatatlan eleme a taco, ám nem mindenki kedveli a testesebb és zsírosabb húsokat, amivel ezek a fogások tradicionálisan készülnek. Szerencsére a következő recepttel legalább olyan finom karibi ételt tudunk készíteni csirkéből is, mint a hagyományos típusok.

A tortillába csomagolt húsok tetejére pedig tejföl, friss salsa és házi guacamole kerül, bevállalósabbak pedig egy pár csepp limelével koronázhatják meg az ízes batyukat.

Recept: https://okosgrill.hu/recept/toltott-grillezett-csirkes-taco/

Csirkés fehér chili

fehér csirkés chili recept okosgrill
Fehér csirkés chili recept

És ha már Mexikó, te ismered a fehér chilit? Ez a hagyományos paradicsomos verzió alternatívája, amit hagyományosan csirkehúsból készítenek, és amit most te is kipróbálhatsz otthon. Mindössze negyed óra előkészületre és negyed óra sütésre van szükségünk, így szinte pillanatok alatt el is készülhetünk ezzel az igazi ízkavalkáddal kecsegtető egytálétellel.  Tálalhatjuk friss avokádóval, tejföllel és korianderrel a még krémesebb és fűszeresebb chili ízért.

Recept: https://okosgrill.hu/recept/csirkes-feher-chili/

Pokolian csípős csirkeszárny

pokolian csípős csirkeszárnyak
Pokolian csípős csirkeszárnyak

Amikor azt mondjuk pokolian csíp, akkor azt komolyan is gondoljuk. Ezt a receptet tényleg csak azoknak az olvasóinknak ajánljuk, akik szeretik és bírják is a csípős ételeket, és nekik is csak módjával. Na persze azért jó okkal került fel erre a listára ez a fogás is, hiszen istenien fűszeres, igazi amerikai ínyencséget készíthetünk segítségével, úgyhogy, ha bevállalósabb társaságba készülünk, remek választás lehet ez a csirkeszárnyból készült különlegesség.

Recept: https://okosgrill.hu/recept/pokolian-csipos-csirkeszarny/

Barbecue pulykamell zsályaöntettel

bbq pulykamell recept okosgrill
BBQ pulykamell recept

Ha viszont inkább a lágyabb ételeket és ízeket szeretnénk megjeleníteni, akkor választhatjuk például ezt a gyógynövényes pulyka ételt, ami a füstölés miatt válik igazán szaftossá.

Régóta mondjuk, hogy merjünk bátran kísérletezni a kertünkben található fűszer- és gyógynövényekkel, de most mindezt biztonságos és kipróbált módon tehetjük meg ezzel a recepttel. Neked mi lesz a következő ízesítő, amit kipróbálsz?

Recept: https://okosgrill.hu/recept/barbecue-pulykamell-zsalyaontettel/

+1 recept bevállalósoknak és magyaros ízek kedvelőinek

Pulykahere tojásos nokedlivel

pulykahere tojásos nokedlivel recept okosgrill
Pulykahere tojásos nokedlivel recept

Egy igazán különleges receptet hoztunk nektek zárásként, ami általában erősen megosztó kedveltség szempontjából; vannak, akik szinte rajonganak érte és vannak, akik még a gondolattól is elfintorodnak. Ami biztos, hogy ez a különleges alapanyag nagyon gazdag tápanyagokban és egyes kultúrákban még afrodiziákumnak is tartják. Egy biztos, a gátlásokat leküzdve egyszer legalább érdemes megkóstolni, ki tudja talán te is beleszeretsz?!

Recept: https://okosgrill.hu/recept/pulykahere-tojasos-nokedlivel/

Megosztom ezt a bejegyzést


Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66