Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Vaduljunk! – Vadhúsos ételek egyenesen a grillről

szarvapörkölt gazdagon grillen recept okosgrill

Vaduljunk! – Vadhúsos ételek egyenesen a grillről

A grillezés kétségkívül az egyik legkedveltebb ételkészítési mód, amely lehetővé teszi, hogy könnyed és ízletes ételeket tálaljunk az asztalra. A vadhúsok grillezése pedig különösen izgalmas és kihívást jelentő feladat lehet, hiszen ezek más típusú húsokhoz képest eltérő ízűek és textúrájúak, így érdemes jobban előkészíteni őket a sütésre.

A vadhúsok különleges aromáját és zamatát az életmódjuk, illetve az általuk fogyasztott természetes eledelek adják. A vadhúsok grillezése során aztán ezek az ízek és zamatok még inkább ki tudjuk emelni, hiszen a füstölés elősegíti ezek kibontakozását.

A vadhúsok közül a leggyakrabban grillezett típusok közé tartozik a szarvas, az őz, a vaddisznó és a fácán. Ezeknek az állatoknak a húsa általában szárazabb és soványabb, mint a háziasított állatoké, így fontos odafigyelni a sütési időre és hőmérsékletre, hogy az étel ne legyen száraz és rágós. De ezen húsok elkészítése nem csak az ízélmény miatt éri meg, hanem az egészséges táplálkozás szempontjából is előnyösek lehetnek, hiszen általában alacsonyabb zsír- és magasabb fehérjetartalmúak, valamint gazdagabbak ásványi anyagokban, mint a háziasított állatok húsa.

Ebben a cikkben bemutatunk 3 receptet, amivel garantáltan sikert arathatunk, akkor is ha nem vagyunk gyakorlott grillmesterek. Mit gondolsz, ideje kiélvezni az erdei ízeket és aromákat?

Göngyölt szarvashús sajtos tojásos nokedlivel

szarvas gerinc tojásos nokedli recept okosgrill
Göngyölt szarvashús sajtos tojásos nokedlivel

Isteni szaftos, omlós göngyölt szarvashús recept, ami kevesebb, mint egy óra előkészítést igényel. Na persze maga a sütés időigényes, de mint tudjuk, a jó dolgokra várni kell, ám nagyon is megéri. Ha pedig tökéletes köretet szeretnénk, akkor választhatjuk ezt a hagyományosabb sajtos-tojásos nokedlit és az uborkasalátát. Ha pedig teljes ízkavalkádot szeretnénk, akkor egy juhtúrós krémmel tehetjük fel a koronát erre a fogásra.

Recept: https://okosgrill.hu/recept/gongyolt-szarvashus-sajtos-tojasos-nokedlivel-fald-fel-receptek/

Emu steak tzatzikivel

emu steak fald fel grill recept okosgrill
Emu steak tzatzikivel

Ugyan itthon kevésbé elterjed az emu hús használata, de ez nem jelenti azt, hogy te ne próbálhatnád ki az elkészítést. Ennek a húsnak egyébként számos pozitív tulajdonsága van, mind az ízek, mind a tápanyagtartalom tekintetében. Magas fehérje-, és alacsony zsírtartalmának köszönhetően ideális választás lehet az egészséges életmódot folytatók számára, miközben igazi gasztronómiai élményt nyújt. Ha te is kedvet kaptál, akkor gyere és készítsd el velünk te is ezt a grillezett verziót, méghozzá a nagy kedvenc, tzatziki társaságában.

Recept: https://okosgrill.hu/recept/emu-steak-tzatzikivel-fald-fel-receptek/

Szarvaspörkölt gazdagon – grillen

Ha viszont maradnánk a hagyományosabb vadhúsos ételeknél, akkor íme egy tökéletes szarvaspörkölt recept. Ráadásul ennek az elkészítését könnyen igazi családi programmá alakíthatjuk, így biztosítva, hogy igazi maradandó emléket hagyunk szeretteinkben ezzel a fogással. Milyen jó is lesz majd visszaemlékezni a közös főzésre és nevetésekre, na meg persze a nagyszerű ízekre!

Recept: https://okosgrill.hu/recept/szarvasporkolt-gazdagon-grillen/

Megosztom ezt a bejegyzést


Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66