Grill és barbecue fűszerek érkeztek az Egyesült Államokból

Grill és barbecue fűszerek érkeztek az Egyesült Államokból

Szeptember elején két nagy horderejű esemény is volt az Okosgrill csapatának történetében. Az egyik, hogy meghívásra részt vehetettünk Kölnben a világ legnagyobb kerti vásáron és ezzel együtt egy kellemes hétvégét tölthettünk a Pit Boss és a Lousiana pellet grillek gyártójával és forgalmazójával, míg a másik – bár szorosan kapcsolódó mérföldkő -, hogy álmunk, miszerint a magyar közönség is hozzáférhessen és dolgozhasson amerikai fűszerekkel, célt ért.

okosgrill bbq grill fűszerek

Egy kis intro

Míg sokatoknak – ahogy mesélitek személyesen és telefonon – a szeptemberi iskolakezdés és a megnövekedett forgalom volt az idegőrlő az első őszi hónapban, számunkra az, hogy megvalósítsuk az egyik fő célkitűzésünket. Amerikai grillsütők, amerikai pelletek, amerikai fűszerek. Természetesen ez az álom nem kizárólagos. Szeretünk magyar pellettel és fűszerekkel is dolgozni, de a célunk mindenképp az volt, hogy legyen az oldalon USA-ból importált alternatíva is.

Talán szerencsésen álltak együtt a csillagok vagy más szemszögből nézve baromi lassan teltek a napok, de a fűszerek mára már megérkeztek, bekerültek a webshopba és elérhetővé vált a grill és barbecue hazai szerelmesei számára.  Széleskörű palettát, folyamatosan bővülő választékot tervezünk, hogy minél több elismert fűszert hozhassunk el kishazánkba.

Miért épp ezek a fűszerek és szószok?

Amikor a beszállítóval a beszélgetés abba a stádiumba ért, hogy pontosan milyen fűszereket és bbq szószokat is szeretnénk, egy picit visszadobtuk a labdát. Kértük őket mutassák meg melyek azok a termékek, amelyek nagyszerű vásárlói értékeléssel rendelkeznek és jól teljesítenek.

Egy ilyen listáról válogattuk ki az első fecskéket, de nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom van még miből szemezgetnünk. A listáról azokat a termékeket választottuk ki, amelyek ízvilágban a magyar közönségnek is érdekesek lehetnek, illetve már bizonyítottak versenyeken, elismerést kaptak megmérettetéseken. 

Kategóriák

grill barbecue fűszer kategória okosgrill

A termékeket főképp úgy állítottuk össze, hogy az itthon is rácsra kerülő húsokhoz legyen bőven választék. A szárnyasok (csirke) mellett sertés és marhahúshoz illő fűszereket céloztuk meg. Mivel a legtöbb fűszer nem csak egy adott húshoz passzol, így az ajánlásoknak megfelelően több kategóriába helyeztük el őket.

Így lett összesen 8 kategória, amibe már elhelyeztük a halakat is, mivel úgy éreztök a közel jövőben egyre több hal fog a grillezésnél szerepet kapni itthon is.

A szarvas és vadhús kategóriájában szereplő tételek használhatóak persze nyúlra is vagy épp csirkén is kísérletezhetünk velük, ezek csak szimpla ajánlások.

Bár a bárány külön kategóriája nem feltétlenül indokolt Magyarországon, mi szerettük volna a barbecue hagyományokat követni. Így, ha már volt erre a húsra ajánlás, létrehoztuk mi is a könnyebb navigáció érdekében.

Az univerzális kategóriába főképp olyan fűszerek kerültek, melyek felhasználása széleskörű. Vannak fűszerek, amelyek csak 1-1 csoporthoz sorolhatók, de ezek nem. Az itt lévő fűszerek segítségével készülhet kolbász vagy bolognai ragú is, ahogy pattogatott kukorica fűszerezés vagy pizza szósz, de akár péksütemény is.

És természetesen külön kategóriában kaptak helyet a zöldségek és gyümölcsök is.

Plusz infók, jövőkép

A fűszerekhez kapott leírásokból igyekeztünk egy átfogó termékleírást varázsolni, ahol több fontos információt is közzétettünk. Az összetevők mellett az allergénekre is igyekszünk felhívni a figyelmet. Az ételérzékenyeknek pedig gluténmentes fűszereket is beszereztünk. Erre a jövőben is szeretnénk odafigyelni így tervezzük tovább vinni ezt a vonalat és bővíteni a kínálatot. De nagyon szeretnénk, hogy ha allergiával vagy ételintoleranciával rendelkezel (bár biztosan így teszel), te is alaposan átnézd az összetevőket és a leírásokat.

Ahogy a termékekről kapunk tőletek visszajelzéseket és tovább növekszik a tapasztalatunk, mi is az azok alapján fogjuk bővíteni további fűszerekkel és szószokkal a kínálatot vagy épp felejtünk majd el egy-egy terméket.

A jelenlegi felhozatal mellett hamarosan injektáló szószok is fognak érkezni, illetve további újabb ízek és gyártók is megjelennek a kínálatban. Ezekről természetesen könnyen értesülhetsz.

Facebook csoport

Egy kis facebook közösségbe várunk minden kedves grill, bbq és kerti sütés-főzés iránt érdeklődőt. Megosztunk elkészült műveket, recepteket, írásokat.

Sok szeretettel várunk Téged is! A csoport ide kattintva érhető el.

Ha bármilyen kérdés, jelzés felmerül továbbra is várjuk azokat bármelyik elérhetőségeinken.