Grillbemutató a Gyuri-7 BBQ étteremben – ínycsiklandozó galériával

Grillbemutató a Gyuri-7 BBQ étteremben – ínycsiklandozó galériával

Szombat, Szigethalom, Gyuri-7 bbq étterem, grillbemutató, barbecue illatok és ízek. Röviden így lehetne összefoglalni ezt a bejegyzést, hosszabban pedig ínycsiklandozó képek és részletes beszámoló következik.

gyuri-7 bbq étterem szigethalom grillbemutató okosgrill

Szombaton az előző napokhoz képest egy békés napsütéses őszi időre ébredtünk, így minden adott volt, hogy egy kellemes finomságokkal teli hétvégének nézzünk elébe.

Szvitek Gyuri, a szigethalmi Gyuri-7 étterem vezetője és tulajdonosa november 23. szombatra grillbemutatót hirdetett meg a facebook oldalukon, amelyet az aktív közössége és mi is lelkesen vártunk.

A 2,5 éve nyitott étteremnek kezdetektől fogva az volt a célja, hogy olyan élményt adjon a betérők számára, hogy tíz ujjukat megnyalva legközelebb már célirányosan jöjjenek el a helyre – annyira elégedettek legyenek az ott kapott impulzussal. A Budapestről 20km-re lévő étterem olyan könnyen elérhető, mintha csak a város része lenne.

gyuri-7 bbq étterem szigethalom okosgrill
Szvitek Gyuri tulajdonos, Gyuri-7 BBQ étterem, Szigethalom

A kedves és barátságos kiszolgálás mellett nagyon finom kávé és desszert is várja a vendégeket, de a legfontosabb mégiscsak a teraszon elhelyezkedő bitang nagy szmóker és az onnan származó ételek. A rácsméretet le sem merem írni, legyen annyi elég, hogy a huncut vasjószágba lazán elfér 60-70 kg hús is egyszerre.

Gyuri ettől függetlenül arra gondolt, hogy szeretné kipróbálni a pellet szmókereket is, mivel a tulajdonságai (a grillnek), nagy segítséget nyújtanak a vendéglátásban.

Így kellemeset a hasznossal összekötve a Pit Boss 700 és 820 -as grillek a vendégek szolgálatába álltak. Pénteken egy kis próbasütés után szombaton már nagyszínpadra léptek a grillek és kiegészültek még egy összecsukható 440-es pellet grillel is.

A konyhát Gyuri kedves kollégái monitorozzák, akik szerencsére imádják a barbecuet és a füstöt. Nagy Sándor Séf készített már ételt Rihanna, a The Noise vagy épp Ashton Kutcher számára is. Az 54 éves a storykból kifogyhatatlan séf sztárvendégeit, menüsorait felsorolni is lehetetlen, hisz több évtizedes tapasztalatával tippelni sem mernénk hány tonna finomság került ki a kezei közül.

Sándor Séf kifejezetten szimpatizál a pellet grillekkel, elmondása szerint meglepődött amikor az 3-5 fokos hajnali hidegben 10 perc sem kellett grilleknek a megfelelő hőmérséklet eléréséhez.

A konyhában rajta kívül Zsolt is tevékenykedik, aki már évek óta szerelmese a barbecuenak. Rutinszerűen fűti fel a szmókert, helyezi rácsra a húsokat, kever fűszert vagy épp csomagol, pácol.

filézett csirkecomb gyuri-7 bbq étterem okosgrill
Filézett csirkecomb sütőtök pürével, steak burgonyával a Gyuri-7 bbq étteremben

Ebbe a környezetbe érkeztek meg a pellet grillek pénteken, ahol azonnal a rácsokra helyeztek néhány finomságot a srácok. Így készült el már pénteki vacsiként a Karibi csirkemell ananásszal és édes burgonyával, illetve a filézett csirkecomb sütőtök pürével, steak burgonyával.

karibi csirkemell gyuri-7 bbq étterem okosgrill
Karibi csirkemell ananásszal, édes burgonyával a Gyuri-7 bbq étteremben 

A lelkesedés szerencsére szombatra sem hagyott alább. Ekkora már csatasorba állították a 440-es grillt is, illetve egy szép zöld műfüves szőnyegre kiállításra került a Louisiana 900-as és a Pit Boss Austin Xl pellet grillek is. A képeken láthatjátok, hogy magunkkal vittünk néhány zsák amerikai pelletet is.

Pellet grill bemutató

Milyen ételek készültek a grillen?

Szombatra Gyuriék különlegességekkel készültek az étterem vendégei számára. A kecskecomb ahogy lekerült a rácsról már szinte el is fogyott, a fácánból (fürjtojással) leves is készült, illetve baconbe tekerve almával és fokhagymával sült együtt. 

A Pit Boss 820-as grillen hurka, debreceni és sertésoldalas is készült a klasszikus vonalat képviselve, míg a halak (pisztráng, lazac és durbincs) pedig egy másik grillben szaunáztak.

Miután elkészültek ezek a finom barbeceu ételek gyorsváltásban újra Karibi csirkemellek kerültek a rácsra, hiszen annyira finom lett előző nap, hogy a visszataps valóban megérdemelt volt. A másik grillsütőn pedig micsek kerültek fel a rácsra és akkor a csirkecombról már nem is beszélnénk.

A szombati napon készült képeket itt találjátok

Összefoglalás

A Gyuri-7 BBQ étterem üde színfoltja a vendéglátásnak. Tulajdonosa, Gyuri együtt él az étteremmel, imád a vendégekkel beszélgetni és nekik örömet okozni. Rendszeresen hirdet meg társasjátékos esteket, ilyenkor a résztvevők egy-egy asztal körül játszanak és közben elfogyasztanak a 4-5 fogást is. Ezekre a zárkörű estekre pillanatok alatt elfogynak a helyek, így ez is kiválóan igazolja a hely varázsát és a finom ételeket.

Ha meglátogatnád az éttermet infókat innen szerezhetsz: Gyuri-7 BBQ étterem facebook oldala.

Ha pedig érdekel a grillezés és a barbecue, akkor téged is várunk a Grill és BBQ közösségben. Nyugi, csak sültekre harapunk!

Főoldal
Szoky könyv
Pellet grillek
Milestone66