Hosszúhétvégi grillreceptek Pünkösdre
A hétvégi grillezés egy remek módja annak, hogy kikapcsolódjunk a hétköznapi stresszből, és élvezzük az ételek, a természet és a társaság örömeit. A grillezés során ráadásul nemcsak finom ételeket készíthetünk, hanem megcsillanthatjuk kreativitásunkat és bátran kipróbálhatunk újdonságokat is. A kerti partik ráadásul remek lehetőséget biztosítanak, hogy beszélgessünk, nevessünk, zenét hallgassunk vagy épp játsszunk egyet közösen. A hosszúhétvégi sütögetések tehát nemcsak az ételekről szólnak, hanem a családról és a barátokról is, hiszen lehetőséget kapunk arra, hogy megerősítsük a kapcsolatainkat, és megmutassuk, hogy törődünk egymással. Ilyenkor időt szánhatunk egymásra, és figyelhetünk egymás igényeire. A hétvégi grillezés, tehát mindenképpen egy csodálatos közös élmény, amely szinte biztosan gazdagítani fogja az életünket. Következzen 5+1 recept, hogy ne kelljen aggódnunk még a menüsoron sem.
Füstölt tésztasaláta
Most, hogy beindult a szabadtéri szezon, sokan keresünk olyan egyszerűbb recepteket, amiket nem kell feltétlenül rögtön elkészítés után fogyasztani, hanem könnyedén magunkkal vihetjük egy kirándulásra, vagy tarthatjuk hűtőben miközben nem veszítünk az ízélményből. Nem meglepő, ha ilyenkor sokan választjuk a tésztasalátát, ami nem csak ízei miatt nagy kedvenc, de gyorsan elkészíthető és laktató finomság. Szerintünk itt az idő, hogy megbolondítsuk még egy kis füstös ízkavalkáddal is ezt a nyári klasszikust.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/fustolt-tesztasalata/
Bourbon-ben párolt marhaborda
Ha valami igazán testes és erőteljes ízvilággal szeretnénk elkápráztatni vendégeinket, akkor mindenképpen ezt a bourbonban pácolt marhabordát ajánljuk kipróbálásra. Ugyan kissé időigényes, de ez remek lehetőséget kínál arra, hogy minőségi beszélgetésekkel töltsük az időt szeretteink körében, miközben egy olyan ételt készítünk, ami önmagában is maradandó emlékeket hagy majd mindenkiben.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/bourbon-ben-parolt-marhaborda/
Sült tőkehal citromos-zöldfűszeres vajban készítve
Persze azt is tudjuk, hogy a melegebb időben sokan inkább a könnyedebb fogásokat preferálják, így nem hagyhattuk ki mi sem a listánkról ezt a mennyei citrusos halételt. Ezzel a recepttel ráadásul még a kevésbé hal rajongókat is könnyedén levehetjük a lábukról, hiszen ezeknek a fűszereknek garantáltan senki nem tud majd ellenállni.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/sult-tokehal-citromos-zoldfuszeres-vajban-keszitve/
Bárányborda rozmaringos-mustáros mártással
Sokan azt gondolják, hogy ha bárányhússal kell dolgozni, az bizony egy nagyon időigényes feladat és nem is feltétlenül tévednek. Mi azonban most egy olyan receptet hoztunk, ami megingatja ezt a mítoszt, hiszen alig több mint fél óra alatt olyan elegáns fogást tálalhatunk az asztalra, amivel egész biztosan felhelyezzük magunkat a társaság gasztrotérképére.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/baranyborda-rozmaringos-mustaros-martassal/
Koktél grillezett eperrel
És persze nem hagyhattuk ki az italokat sem a kerti parti listánkról, méghozzá egy kis grillezett eperrel kiegészítve. A recept egyszerűség miatt könnyen alakítható alkoholmentessé, így ha a nagy melegben inkább csak valami hűsítőre vágynánk, akkor is ideális választás lehet ez az isteni koktél.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/koktel-grillezett-eperrel/
Füstölt, chilis marhaszegyes nacho tál
Ha pedig véletlenül maradt egy kis marhaszegy az előző napi összejövetelről és szeretnénk belőle valami egyszerű, de nagyszerű fogást varázsolni a másnapi közös meccsnézésre, akkor ez a recept nekünk szól. Igazi mexikói életérzés, frissen a grillsütőről.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/fustolt-chilis-marhaszegyes-nacho-tal/