Szárnyaljon a képzeletünk – top 7 csirkeszárny recept a következő grillpartira
Előfordulhat, hogy olykor-olykor nem igazán esnek jól a nehéz, zsíros vörös húsok, ilyenkor pedig természetesen általában a szárnyasokhoz fordulunk. Őket viszont sokszor éri az a kritika, hogy túl szárazzá válnak a grillen, ami a nem megfelelő elkészítésnél valóban könnyen elő is fordulhat. Ha azonban ezúttal a csirkeszárnyat választjuk, egész biztosan nem fogunk csalódni pláne, ha kipróbálunk egyet a következő 7 isteni receptből.
Pokolian csípős csirkeszárny
Aki szereti a fűszeres ételeket, annak ezt a receptet mindenképpen ki kell próbálnia. A csípős szósz, a chilipor és a paprika kombinációja olyan tüzes lendületet kölcsönöz a csirkeszárnynak, amely biztosan minden fűszerkedvelőt kielégít majd. A cukor hozzáadása pedig jól kiegészíti és még jobban feldobja ezeket a csípős ízeket.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/pokolian-csipos-csirkeszarny/
Koreai csirkeszárny pácolva, füstölve
Ez a koreai ihletésű recept a szójaszószból, gyömbérből, fokhagymából és szezámolajból álló páctól válik igazán különlegessé, amely finom, zamatos ízekkel árasztja a csirkeszárnyakat. Pácolás után a szárnyakat a grillre helyezzük ezzel adva füstös mélységet az ételünknek. Ez a recept wokban sült zöldségekkel tálalva egy igazán ízletes és egészséges fogás lehet, amely biztosan tetszeni fog az egész családnak.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/koreai-csirkeszarny-pacolva-fustolve/
Ropogós narancsos csirkeszárny
Ha valami édesre, de ugyanakkor csípősre vágyunk, akkor ez a recept lesz a tökéletes választás számunkra. A csirkeszárnyakat először ropogós kukoricakeményítős masszával vonjuk be, majd ragacsos narancsmázba dobjuk. Az édes és savanyú ízek kombinációja olyan finom és kielégítő ételt eredményez majd, amely biztosan lenyűgözi az ízlelőbimbókat.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/ropogos-narancsos-csirkeszarny/
Grillezett fokhagymás-parmezános csirkeszárny
Ez a fogás elsőre a grillezett csirkeszárnyak klasszikus változatának tűnhet, de persze itt sem hagyhattunk ki egy kis csavart a receptből. A húst ugyanis először fokhagymában és olívaolajban pácoljuk elő, ezzel adva extra zamatos ízeket a szárnyaknak. Grillezés után aztán bőséges mennyiségű reszelt parmezán sajttal is bevonjuk a csirkénket, ezzel adva ízletes lecsengést az ételnek.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/grillezett-fokhagymas-parmezanos-csirkeszarny/
Grillezett mogyoróvajas csirkeszárny
Olajos magvak kedvelői figyelem! Ebben a receptben ugyanis a csirkeszárnyakat mogyoróvajjal, szójaszósszal és gyömbérrel készítjük elő, amitől kellemesen telt ízeket kapnak húsaink. Tálaláskor apróra vágott mogyoróval és zöldhagymával díszítjük, ropogós textúrát adva ezzel az ételünknek.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/grillezett-mogyorovajas-csirkeszarny/
Teriyaki csirkeszárny
Ez a japán ihletésű recept teriyaki páccal készül, amely édes, sós és tele van umami ízzel. A csirkeszárnyakat ebben a szójaszószos, barnacukros és gyömbéres keverékben áztatjuk elő, majd sütjük tökéletesre. Rizzsel és párolt zöldségekkel tálalva ez a recept nem csak egészséges, de nagyon laktató és finom választás lehet ebédre vagy vacsorára.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/teriyaki-csirkeszarnyak/
Mézes-fokhagymás csirkeszárny és comb
A méz és a fokhagyma kombinációja klasszikus ízpárosítás, és garantáljuk, hogy ebben a receptben sem okoznak majd csalódást. A csirkénk itt is édes és sós ízek keverékében fürdik, majd elkészülés után kedvenc ranch vagy kéksajt szószunkkal kiegészülve kerül fel az a bizonyos pont az i-re. És, hogy mindez mennyi időt vesz igénybe? Mindössze 25 perc és már falatozhatjuk is az új kedvencünket.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/mezes-fokhagymas-csirkeszarny-es-comb/