Elvan, mint hal a …grillen?! Avagy halételek, nem csak haladóknak
Közismert tény, hogy mi magyarok sajnos nem fogyasztunk elég halételt, úgyhogy itt az ideje, hogy változtassunk ezen! És mi lehetne jobb módja ennek, mint egy nagy közös grillparty?! Következzen 5+1 recept, amivel a barátainkat is meggyőzhetjük, hogy ideje becsempészni egy két herkentyűt a hétköznapjainkba.
Haltepertő, haltöpörtyű
Kezdjük rögtön egy alaprecepttel, ami garantáltan pillanatok alatt elfogy majd az asztalról. Bürgés Tomi most egy olyan elkészítési módot állított össze Nektek, ami még kezdők számára is bátran kipróbálható és alig több, mint fél órát igényel.
A végeredmény pedig magáért beszél majd, így akkor se lepődjünk meg, ha szinte még ki sem hűlt a sütő, de már állhatunk is neki a második adagnak.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/halteperto-haltoportyu-burges-tomival/
Farkassügér Bürgés Tomival és Milestone salátával
Ha pedig egy még gyorsabb, ám annál mutatósabb fogást szeretnénk vendégeinknek tálalni, akkor íme egy másik gyöngyszem Bürgés Tomi tárházából. Tomiról fontos tény, hogy az a fajta horgász aki azért szeret is halat enni.
Ráadásul alakjukra nagy gonddal odafigyelő vendégeinknek sem kell aggódnia, hiszen ez a grillezett halétel a friss salátával kiegészülve, igazi frissítő és könnyű étel, amit bűntudat nélkül élvezhetünk mindannyian.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/farkassuger-burges-tomival-es-milestone-salataval/
Grillezett pisztráng és snidlinges-petrezselymes burgonyakorongok
A hidegebb napokon talán mindannyiunk szíve egy kicsit a nyári élmények felé húz, ezért mi lenne, ha egy kis napsütést csempésznénk most is a hétköznapok szürkeségébe?
A hal, a citromos vajas ízek, a grillezés füstössége, a snidlinges-petrezselymes krumpli ízei mind-mind segítségünkre lesznek ebben a küldetésben. Csavarjunk egyet közösen a történeten és töltsük meg a szívünket lendülettel még a borongós téli napokon is.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/grillezett-pisztrang-es-snidlinges-petrezselymes-burgonya-korongok/
Füstölt lazacos rakott krumpli
Vigyázat, a ráérős vasárnap reggelek új kedvence következik! Ez a füstölt lazacos rakott krumpli recept ugyanis kétségkívül megdolgoztatja majd a várakozó képességeinket, de amint megkóstoljuk az első falatot, minden egyes perc megtérül majd.
A fogásnak a burgonya és a fa pellet aromák adnak kifejezetten fenséges ízt, miközben lehetőségünk nyílik felhasználni a korábbról esetleg megmaradt lazacunkat, de akár frissen beszerzett hallal is dolgozhatunk.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/fustolt-lazacos-rakott-krumpli/
Grillezett garnélarák
Abban szerintünk megegyezhetünk, hogy 25 perc nem sok idő. És a jó hír az, hogy mindössze ennyire van szükségünk ahhoz, hogy otthonunkba varázsoljuk a fehérhomokos tengerpartok hangulatát, méghozzá ennek a grillezett garnélarák fogásnak a segítségével.
A fűszerezésről a füstölt paprika, őrölt chili és a barnacukor kombinációja gondoskodik, amihez szinte már csak egy gyümölcsös koktél hiányzik, hogy teljes legyen a karibi élmény.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/grillezett-garnelarak/
Harcsakolbász
Ha pedig magyarosabb ízekre vágynánk, akkor is van egy ötletünk a számodra, mégpedig ez a hihetetlenül finom, pillanatok alatt elkészíthető, ráadásul csodálatosan ropogós halkolbász.
A tradicionális élményről a köménymag, fokhagyma, és természetesen az elmaradhatatlan, csípős chili paprika gondoskodik. Gyors elkészíthetősége és telt ízei miatt, szinte biztos, hogy gyakori szereplője lesz ezentúl a menüsorainknak.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/halkolbasz-harcsakolbasz-szoky-konyhaja/