Gyermekkorunk kedvencei grillen készítve – 5+1 recept múltidézéshez
Ugye te is emlékszel a nagymamád főztjének illatára, gyermekkorod kedvenc fogásainak ízére, vagy a forró ételek melegségére egy hideg téli napon? A nosztalgikus ételek sok emléket és érzelmet idézhetnek fel bennünk, de szerencsére nem kell lemondanunk róluk, hiszen könnyen adaptálhatók az aktuális preferenciákhoz és igényekhez. Ennek egyik módja a grillező használata, amely füstös ízt, ropogós textúrát és ízletes csavart adhat a régi kedvencekhez. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan készíthetsz el grillen néhány nosztalgikus ételt, például a gulyást, a harcsapaprikást vagy a kanászpecsenyét. Reméljük te is meg fogsz lepődni, hogy milyen egyszerűek és finomak ezek a receptek, és hogy milyen könnyen vissza tudják idézni a régi szép időket egy modernizált formában. Vegyük fel a kötényt, gyújtsuk be a grillt és álljunk neki az elkészítésnek. Következzen 5+1 recept múltidézéshez.
BBQ gulyás
Ha egyetlen jellegzetes fogással kellene leírnunk a magyar konyhát, akkor az szinte biztosan a gulyásleves lenne. Nem csoda hát, ha sokunknak rengeteg családi emlék is kapcsolódik ehhez az illatos, szívmelengető fogáshoz. Most még egyel magasabbra tekertük az ízfaktort és a grillsütő segítségével tökéletesítettük ezt a nagy hagyományokkal rendelkező levest.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/bbq-gulyas/
Harcsapaprikás túróscsuszával
Ugyan mi magyarok, nem a nagy halfogyasztásunkról vagyunk híresek, azért egy két nosztalgikus fogást mindenképpen érdemes megemlítenünk. Ez a harcsapaprikás például egész biztosan nagy sikert arat majd, ha erre esik a választásunk a következő összejövetelen. A túróscsuszával pedig bebiztosíthatjuk, hogy még a legkisebbek is örömmel fogyasszák majd ezt a tradicionális finomságot.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/harcsapaprikas-turoscsuszaval-fald-fel-receptek/
Lecsós libacomb grill recept by Szoky konyhája
Ha pedig beköszönt a jó idő és eljön a friss paradicsom és paprika szezon, akkor mi egész biztosan elkezdjük nagy üzemben gyártani a lecsót. Ha te is így vagy vele, akkor ez a recept jó inspiráció lehet a számodra is, hiszen tökéletes harmóniában hozza el nekünk az omlós hús, a klasszikus szaftos lecsó és roppanós tepsis burgonya ízeit.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/lecsos-libacomb-grill-recept-by-szoky-konyhaja/
Hagymás tokány, kanászpecsenye – Szoky konyhája
A tokányoknak és pecsenyéknek nagy hagyománya van a magyar konyhában, így természetesen a mi listánkról sem hiányozhat ez a szaftos, testes étel. Mi ezúttal a kanászpecsenyét készítettük el grillsütőre optimalizálva és hát mit is mondhatnánk, mind a 10 ujjunkat megnyaltuk utána.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/hagymas-tokany-kanaszpecsenye-szoky-konyhaja/
Rózsa Sándor kedvence – Szoky konyhája
Mindössze 2 órára van szükség, hogy egy olyan magyaros, múltidéző finomságot készítsünk, amit vendégeink utána talán évekig is emlegetni fognak. Ráadásul kedvünk szerint választhatunk húst, a fűszerek és a szaft gondoskodnak róla, hogy az eredmény így is úgy is magáért beszéljen.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/rozsa-sandor-kedvence-szoky-konyhaja/
Haltepertő, haltöpörtyű Bürgés Tomival
Ha pedig esetleg nem szeretnénk annyira nehéz főételt készíteni, vagy esetleg olyan fogást keresünk, ami tökéletes vendégváró, akkor azt javasoljuk, hogy vess egy pillantást erre a haltöpörtyű receptre. Igazi kuriózum, ami friss kenyérrel és lilahagymával tálalva igazi retro életérzést nyújt majd mindenkinek, aki megkóstolja.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/halteperto-haltoportyu-burges-tomival/