Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Spárga egyenesen a grillről – 3+1 spárgarecept a tavasz sztárjával

grilltarjás derelye spárgával recept okosgrill

Spárga egyenesen a grillről – 3+1 spárgarecept a tavasz sztárjával

A spárga kétségkívül az egyik legnagyobb sztár zöldség a szezonban, hiszen sokan szeretik a finom íze, a ropogós textúrája és az egészséges tulajdonságai miatt. A spárga többféle színben és méretben létezik, például zöld, fehér vagy lila és vékony vagy vastag szárú. A spárga gazdag rostban, vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban, amelyek segíthetnek megelőzni a betegségeket, javíthatják az emésztést és megerősíthetik az immunrendszert. Ez a zöldség ráadásul könnyen elkészíthető és sokféleképpen fogyasztható. Megfőzhetjük, párolhatjuk, sütőben süthetjük vagy grillezhetjük, és könnyen fűszerezhetjük saját ízlésvilágunknak megfelelően. Jól illik más zöldségekhez, húsokhoz, tésztákhoz vagy salátákhoz, és kiváló előétel, köret vagy főétel lehet. A spárga tehát egy igazán ízletes és tápláló zöldség, amelyet érdemes kipróbálni. Következzen 3+1 recept ezzel a csodás alapanyaggal, egyenesen a grillről.

Sült spárgás-sajtos lepény pancettával

spárga sült sajtos lepény recept okosgrill
Sült spárgás-sajtos lepény pancettával

Ha már említettük, hogy a spárgát mennyire sokszínűen tudjuk használni, akkor következzen egy recept, ami szintén sokféleképpen tálalható. Lehet belőle laktató előétel, de egy kis körettel kiegészítve, akár főételként is fogyaszthatjuk ezt a sajtos, spárgás, pancettás lepényt. Igazi tavaszi ízbomba.

Recept: https://okosgrill.hu/recept/sult-spargas-sajtos-lepeny-pancettaval/

Tavaszi frittata

tavaszi frittata recept okosgrill
Tavaszi frittata

És ha tavasz, akkor nem hagyhattuk ki a sorból ezt a tavaszi fritattát sem, melyben rengeteg szezonális kedvencet megtalálhatunk, de egyszerű alapja miatt könnyen saját ízlésünkhöz és más-más szezonokhoz is igazíthatjuk. Igazi Jolly Joker recept, amit még kezdő grillezőknek is bátran ajánlunk.

Recept: https://okosgrill.hu/recept/tavaszi-frittata/

Fűszerezett grilltarjás házi derelye tejszínes spárgával

Ha pedig nagyobb fába vágnánk a fejszénket, akkor hoztunk egy olyan receptet, ami első olvasásra szinte őrültségnek hangozhat, de ha egyszer kipróbáljuk ezt a grilltarjás házi derelyét, az isteni tejszínes spárgával kiegészítve, szinte biztos, hogy visszatérő szereplője lesz álmainkat. Időigényesebb fogás, de az eredmény minden morzsája megéri majd a fáradozást.

Recept: https://okosgrill.hu/recept/fuszerezett-grilltarjas-hazi-derelye-tejszines-spargaval/

Grillezett spárga prosciutto sonkába tekerve

prosciutto sonkába tekert spárga recept okosgrill
Grillezett spárga prosciutto sonkába tekerve

Végül pedig következzen egy olyan alaprecept, ami valószínűleg mindannyiunk grillsütőjén készült már, ám nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, hogy a klasszikus receptek is teljesen új mélységet kapnak, ha kihasználjuk a fa pellet sütőnk adta lehetőségeket. Az extra füstösség és a tökéletes roppanós textúra biztosan maradandó emléket hagy majd vendégeinkben és új szintre emeli a grillezett spárga recepteket.

Recept: https://okosgrill.hu/recept/grillezett-sparga-prosciutto-sonkaba-tekerve/

Megosztom ezt a bejegyzést


Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66