Grillbemutató a Gyuri-7 BBQ étteremben – ínycsiklandozó galériával
Szombat, Szigethalom, Gyuri-7 bbq étterem, grillbemutató, barbecue illatok és ízek. Röviden így lehetne összefoglalni ezt a bejegyzést, hosszabban pedig ínycsiklandozó képek és részletes beszámoló következik.
Szombaton az előző napokhoz képest egy békés napsütéses őszi időre ébredtünk, így minden adott volt, hogy egy kellemes finomságokkal teli hétvégének nézzünk elébe.
Szvitek Gyuri, a szigethalmi Gyuri-7 étterem vezetője és tulajdonosa november 23. szombatra grillbemutatót hirdetett meg a facebook oldalukon, amelyet az aktív közössége és mi is lelkesen vártunk.
A 2,5 éve nyitott étteremnek kezdetektől fogva az volt a célja, hogy olyan élményt adjon a betérők számára, hogy tíz ujjukat megnyalva legközelebb már célirányosan jöjjenek el a helyre – annyira elégedettek legyenek az ott kapott impulzussal. A Budapestről 20km-re lévő étterem olyan könnyen elérhető, mintha csak a város része lenne.
A kedves és barátságos kiszolgálás mellett nagyon finom kávé és desszert is várja a vendégeket, de a legfontosabb mégiscsak a teraszon elhelyezkedő bitang nagy szmóker és az onnan származó ételek. A rácsméretet le sem merem írni, legyen annyi elég, hogy a huncut vasjószágba lazán elfér 60-70 kg hús is egyszerre.
Gyuri ettől függetlenül arra gondolt, hogy szeretné kipróbálni a pellet szmókereket is, mivel a tulajdonságai (a grillnek), nagy segítséget nyújtanak a vendéglátásban.
Így kellemeset a hasznossal összekötve a Pit Boss 700 és 820 -as grillek a vendégek szolgálatába álltak. Pénteken egy kis próbasütés után szombaton már nagyszínpadra léptek a grillek és kiegészültek még egy összecsukható 440-es pellet grillel is.
A konyhát Gyuri kedves kollégái monitorozzák, akik szerencsére imádják a barbecuet és a füstöt. Nagy Sándor Séf készített már ételt Rihanna, a The Noise vagy épp Ashton Kutcher számára is. Az 54 éves a storykból kifogyhatatlan séf sztárvendégeit, menüsorait felsorolni is lehetetlen, hisz több évtizedes tapasztalatával tippelni sem mernénk hány tonna finomság került ki a kezei közül.
Sándor Séf kifejezetten szimpatizál a pellet grillekkel, elmondása szerint meglepődött amikor az 3-5 fokos hajnali hidegben 10 perc sem kellett grilleknek a megfelelő hőmérséklet eléréséhez.
A konyhában rajta kívül Zsolt is tevékenykedik, aki már évek óta szerelmese a barbecuenak. Rutinszerűen fűti fel a szmókert, helyezi rácsra a húsokat, kever fűszert vagy épp csomagol, pácol.
Ebbe a környezetbe érkeztek meg a pellet grillek pénteken, ahol azonnal a rácsokra helyeztek néhány finomságot a srácok. Így készült el már pénteki vacsiként a Karibi csirkemell ananásszal és édes burgonyával, illetve a filézett csirkecomb sütőtök pürével, steak burgonyával.
A lelkesedés szerencsére szombatra sem hagyott alább. Ekkora már csatasorba állították a 440-es grillt is, illetve egy szép zöld műfüves szőnyegre kiállításra került a Louisiana 900-as és a Pit Boss Austin Xl pellet grillek is. A képeken láthatjátok, hogy magunkkal vittünk néhány zsák amerikai pelletet is.
Pellet grill bemutató
Milyen ételek készültek a grillen?
Szombatra Gyuriék különlegességekkel készültek az étterem vendégei számára. A kecskecomb ahogy lekerült a rácsról már szinte el is fogyott, a fácánból (fürjtojással) leves is készült, illetve baconbe tekerve almával és fokhagymával sült együtt.
A Pit Boss 820-as grillen hurka, debreceni és sertésoldalas is készült a klasszikus vonalat képviselve, míg a halak (pisztráng, lazac és durbincs) pedig egy másik grillben szaunáztak.
Miután elkészültek ezek a finom barbeceu ételek gyorsváltásban újra Karibi csirkemellek kerültek a rácsra, hiszen annyira finom lett előző nap, hogy a visszataps valóban megérdemelt volt. A másik grillsütőn pedig micsek kerültek fel a rácsra és akkor a csirkecombról már nem is beszélnénk.
A szombati napon készült képeket itt találjátok
Összefoglalás
A Gyuri-7 BBQ étterem üde színfoltja a vendéglátásnak. Tulajdonosa, Gyuri együtt él az étteremmel, imád a vendégekkel beszélgetni és nekik örömet okozni. Rendszeresen hirdet meg társasjátékos esteket, ilyenkor a résztvevők egy-egy asztal körül játszanak és közben elfogyasztanak a 4-5 fogást is. Ezekre a zárkörű estekre pillanatok alatt elfogynak a helyek, így ez is kiválóan igazolja a hely varázsát és a finom ételeket.
Ha meglátogatnád az éttermet infókat innen szerezhetsz: Gyuri-7 BBQ étterem facebook oldala.
Ha pedig érdekel a grillezés és a barbecue, akkor téged is várunk a Grill és BBQ közösségben. Nyugi, csak sültekre harapunk!