Szoky konyhája – 7 recept a szakácsmestertől
Szokyt több százezren követik a YouTube-on, nézői (köztük mi is) napról napra főznek a receptjei alapján, több könyve is a polcról mosolyog ránk, szinte már-már a mindennapjaink részévé váltak receptjei.
A grill ételek kétségkívül világszerte népszerűek és keresettek. A grillezés során az ételek íze és illata ugyanis igazán különlegessé válik – hála a füstnek -, ami miatt azok még finomabbak lesznek.
Szoky a fa pellet grillsütőn is általában olyan ételeket készít, amelyek hagyományosak, magyaros szájíznek kiváló, tehát ízletes, laktató fogások, mégis tükrözi az ő saját stílusát. Következzen most egy válogatás kedves barátunk, Szoky legjobb receptjeiből.
Fokhagymás-paradicsomos pecsenye
Ahogy közeledik a jó idő, egyre több időt töltünk a szabadban és végre ott is előkerülnek a grillsütők, ahol esetleg télen kevésbé használják ezt az étel készítési formát. Mi most egy igazi Jolly Joker receptet hoztunk, ahol a húst kedvünk szerint társíthatjuk kedvenc köreteinkkel, az eredmény mindenképpen magáért beszél majd.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/fokhagymas-paradicsomos-pecsenye-szoky-konyhaja/
Töltött tartja pisztáciával
Ha egyszerű, de nagyon különleges fogást keresnénk, amivel még kezdőbb olvasóink is lenyűgözhetik vendégeiket, akkor érdemes egy pillantást vetni erre a pisztáciával töltött tarjára. Ha követjük a receptet, akkor nem csak, hogy egy látványos főételt tálalhatunk az asztalra, de biztosan sok rajongót is szerzünk majd a különleges töltelékkel magunknak.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/toltott-tarja-pisztaciaval-szoky-konyhaja/
Fokhagymás-mézes oldalas
Ha Amerikában lennénk, akkor valószínűleg ezt hívnánk a tökéletes vasárnapi meccsnézős fogásnak. De ki mondta, hogy az itthoni meccseket ne lehetne ezeknek a fokhagymás mézes oldalas falatoknak a társaságában élvezni? Sőt, azt is meg merjük kockáztatni, hogy ha elkészítjük, akkor barátaink a meccs eredményétől függetlenül jóllakva és mosollyal az arcukon fognak majd távozni.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/fokhagymas-mezes-oldalas-szoky-konyhaja/
Halkolbász, harcsakolbász
Tegye fel a kezét az, aki kóstolt vagy készített már halkolbászt! Reméljük hamarosan ennek a receptnek a segítségével még többen emelhetik magasba a karjukat ennél a kérdésnél. Igazi roppanós, fűszeres csemege, amit akár egyben megsütve, akár előételként karikákra vágva is tálalhatunk vendégeinknek és mindössze egy órát vesz igénybe az összeállítása. Ráadásul a csípősséget könnyen saját ízlésünkhöz igazíthatjuk.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/halkolbasz-harcsakolbasz-szoky-konyhaja/
A legfinomabb sült húsok
Figyelem, igazi nyálcsorgatós sült hús recept következik. A vaj puha, omlós és fenséges húsok garantáltan még a legkritikusabb vendégeinket is elkápráztatja majd, arról nem beszélve, hogy mindezt kifejezetten egyszerűen készíthetjük el. Ha biztosra mennél, válaszd te is Szoky módszereit és zsebeld be az elismerő szavakat.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/a-legfinomabb-sult-husok-szoky-konyhaja/
Csevapcsicsa, ahogy Szoky készíti
A nyár egyik nagy grill slágere a csevapcsicsa, így természetesen Szoky konyhájából sem maradhatott ki. Ráadásul itt bemutatjuk, hogy mennyivel egyszerűbb ennek a fogásnak az elkészítése, mint azt a legtöbben gondolnák. Ha készen állsz egy kis varázslatra, akkor gyere, és tanuld el a trükköket te is.
Recept: https://okosgrill.hu/recept/csevapcsicsa-ahogy-en-keszitem-pit-boss-grillen-szoky-konyhaja/
Mézes-mustáros csirkeszárnyak szalonna zsírjában sült krumplival
Korábban sokszor futottunk bele olyan helyzetbe, hogy az általunk kiválasztott grill recept nem igazán volt kivitelezhető minden típusú sütővel. Szerencsére ennél a mézes-mustáros csirkeszárnynál nem kell ettől tartanunk, mindenféle grillen tökéletes eredményt kaphatunk. Mi szalonna zsírjában sült krumplival tálaltuk; igazán mennyei kombináció lett.