Okosgrill toplisták 2019-ben

Okosgrill toplisták 2019-ben

Idén tavasztól kezdve már megszokhattátok, hogy rendszeresen, minden héten kerül fel friss tartalom a grill és barbecue témájához kapcsolódva. Rendszeresen receptek és hosszabb írások érkeznek a weblapra, videók a YouTubera vagy épp képek az instagramra és a facebookra. Az óévet nem is zárhatnánk másképpen, minthogy megnézzük mik voltak a legnépszerűbb tartalmak 2019-ben.

boldog új évet okosgrill
Okosgrill 2019

Az Okosgrill projekt, gondolat, nevezzük bárminek is nagyjából egy éve indult el igazán. Ezzel szinte párhuzamosan megkezdődött a weboldal felépítése és a közösségi oldalak használata is.

Amikor arra gondolunk, hogy milyen témákról lehetne még írni vagy milyen recept kerülhetne fel az oldalra mindig rájövünk, hogy még csak a felszínt karcolgatjuk, a téma egyszerűen végtelen. Szerencsére ügyesen több száz recept és bejegyzés várakozik szépen sorban, amiről a következő években sokat olvashattok majd.

Ebben a bejegyzésben most több szempontból is megnézzük az idei okosgrilles toplistákat, ezzel egyidejűleg pedig a legnépszerűbb tartalmakat 2019-ből.

A magazinba írt bejegyzéseket, recepteket, YouTube videókat és a termékeket is górcső alá vettük, így egy érdekes, izgalmas képet kaptunk az elmúlt közel egy évről. Jó nézelődést!

PelletMagazin Top 5

Talán a legegyszerűbb helyzetben a cikkekkel kapcsolatban vagyunk, hisz elég megnézi a látogatottsági adatokat és máris kirajzolódik mit olvastatok szívesen ezen az oldalon.

Az 5 legolvasottabb bejegyzés

Grill és barbecue témában ezeket a cikkeket olvastátok a legtöbben:

5. Hogy működik a pellet grill?
4. BBQ kifejezések és fogalmak gyorstalpaló 
3. Hogyan készül a pellet?
2. Fűszerkisokos: Milyen fűszer illik a különböző húsokhoz?
1. Okosgrill részletes bemutató (videó)

A receptekkel már egy picit más a helyzet. Itt a weboldalon más eredmény született, mint a Pinteresten, ahol szintén egy helyen láthatjátok a grillrecepteket.

Weboldal top 5 grillrecept:

5. Speciális csirke saslik grillsütőn
4. Grillen sült egész kacsa
3. Pulled pork száraz rub
2. Duplán sült, töltött édesburgonya grillen
1. 5 házi BBQ szósz bejegyzés

Pinterest top 5 grillrecept:

5. Bourbon BBQ-val mázolt sertés karaj
4. Baconos grillezett sajtos szendvics
3. Csirkecombnyalóka
2. Málnás chipotle (csípős) bbq rub
1. Duplán sült, töltött édesburgonya grillen

Szoky konyhája top 5 grillrecept (videó)

Szoky az egyik legnépszerűbb szakács a magyar YouTube világában, így az általa készített finomságokat (statisztikailag) szerettük volna külön kategóriaként is megnézni.

5. Sörös grillcsirke
4. Mézes-mustáros csülök
3. BBQ oldalas
2. Göngyölt, fűszeres tarja
1. Pármai grill sertéstarja

Szoky konyhája to 35 grillrecept – YouTube nézettség szerint:

Azért egy youtubert nem árt megtekintések alapján is vizsgálni, így feljegyeztük melyik grillvideót mennyien néztek meg. Érdekes, hogy más grillreceptek népszerűek a weboldalon és mások a YouTube-on.

5. Márton napi libacomb – 25 099 megtekintés
4. Csípős csirkeszárnyak – 27 424 megtekintés
3. BBQ oldalas – 33 461 megtekintés
2. Göngyölt fűszeres tarja – 40 160 megtekintés
1. Székely oldalas – 52 118 megtekintés

Grillsütő top 3

Grillsütők tekintetében az év folyamán folyamatosan bővült a kínálatunk, de a top3 legnépszerűbb grillsütő típus azért leszűrhető az eladások alapján. Ha súlyozzuk a hónapokat, akkor két másik típusú pellet grillsütő is képbe kerül.

3. Pit Boss 700FB grillsütő
2. Pit Boss 440D grillsütő
1. Pit Boss 820FB grillsütő

Érdekes, hogy a decemberi (karácsonyi) időszakban a Pit Boss Austin XL és a Louisiana 700-as volt a két legnépszerűbb grillsütőnk.

Grill/BBQ kiegészítő termék top 5

Grillezéshez egyre szélesebb skálán tartunk kiegészítő termékeket és a visszajelzéseitek alapján bővítettük is a kínálatot. Voltak, akik meglévő grilljük mellé választottak néhány terméket, de sok közületek karácsonyi ajándékként rendeltek tőlünk, ami végül átírta a népszerűségi listát.

5. Baconsütő állvány
4. Pulled pork tépőkarom
3. Grillsütő tisztító kefe
2. Digitális hőmérő
1. Pit Boss pizza kő 38 cm

Top 5 grill/bbq fűszer

Az év második felében, ősszel érkeztek meg az USA import fűszerek, amelyeket szintén jelzéseitek alapján igyekszünk formálni. Kategóriákat tekintve a sertés és a szárnyas a messze két legnépszerűbb fűszerkategória kissé leelőzve a marhahúshoz szánt fűszereket. A toplista is ennek megfelelően alakult.

5. Rufus Teagua Meat rub
4. Plowboys BBQ Yardbird rub
3. Pit Happens Texas Pit BBQ rub
2. Three Little Pigs BBQ Kansas City Championship BBQ rub
1. Bone Suckin’ Original seasoning & rub

Top 3 pellet

Pelletek vonalán fej-fej mellett voltak a dobogósok, pedig érzés alapján nem volt ennyire éles a verseny.

3. Almás fa pellet
2. Bükkfa pellet
1. Hickory pellet

Mi vár ránk 2020-ban?

Kis összefoglalóként készültek a fenti toplisták az óév számai alapján. Úgy gondoltuk, mint vállalkozás időnként izgalmas több “titkot” is elárulnunk.

2019 megannyi csodás pillanatot hozott el számunkra: folyamatosan bővülő termékpalettát, rengetek nagyszerű és kedves embert, sok-sok pozitív visszajelzést, időnként egy kis bosszúságot, de annál több nevetést és boldogságot.

Kiváló embereket ismerhettünk meg bennetek, amikor személyesen vittük el a grillsütőket nektek. Hálásak vagyunk a rengeteg pozitív visszajelzésért, de éppúgy a kritikákért is!

Épp ezért úgy gondoljuk a 2020-as év még több új emberi kapcsolatot, csodás videókat, finom ételeket, nagyszerű és érdekes cikkeket és persze rengeteg finomabbnál finomabb ételt hoz majd el nekünk.

Alig várjuk, hogy a sok-sok eltervezett újdonságot megvalósítsuk és megmutassuk nektek! Addig is várunk titeket a facebook csoportban és az instagramon is.

Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!